Frisk æblekage med revne æbler og kandiserede nødder

Æblekage

Æblekage er en rigtig efterårs-ting, men i denne rå version med revne æbler, gør dem sig også rigtig godt i sommerperioden. Faktisk er det en rigtig oldemor-opskrift, så måske den kan vække minder hos et par familiemedlemmer. Den har ihvert fald igennem tiden skabt nogle for mig 🙂

Nogle vil påstå, at dette er en sund kage. Det er nok liiige at stramme den en anelse! Men man kan måske sige, at den er sundere end en række andre kager som fx chokoladekage 😉 I min version tilføjer jeg nødder, og det hjælper da også lidt på det 😉

Du kan vælge at portionsanrette æblekagen eller bare anrette den i en stor skål.

Gå ikke glip af… Snack: æble med peanutbutter og kanel

Jeg bruger flormelis i stedet for alm. sukker, da jeg synes det er langt nemmere at have med at gøre, når man skal sukkerriste – grynene bliver ikke til små hårde klumper, som de gerne gør, når man bruger alm. sukker.

Æblekage

Ingredienser til æblekage:

Ca. 5 søde æbler
0,5 l. piskefløde
4 dl. fintvalsede havregryn
1 håndfuld mandler
1 håndfuld hasselnødder
2 dl. flormelis
2 tsk kanel
2 tsk vaniliepulver
3 spsk. friskpresset citron

  • Hak mandler og hasselnødder.

  • Hæld nødderne på panden, og lad dem riste lidt, før du tilføjer havregryn.

  • Tilfør flormelis lidt efter lidt – fx af tre omgange, mens du vender herligheden med en spartel eller grydeske – pas på det ikke brænder. Lad flormelisen smelte helt og rør rundt, så alle grynene bliver ristede, før du tilføjer en ny portion. Til sidst tilføjes kanel og vaniliesukker.

  • Rør godt rundt igen, og rist godt igennem til de er lysebrune. Lad det køle af, så sukkeret kan størkne.

  • Riv imens æblerne på et groft rivejern eller endnu bedre: et mandolinjern – men pas på snitterne! Mandolinjernet gør, at æblerne får en ekstra lækker og lidt fast konsistens i kagen. Tilføj citronsaft og rør lidt rundt, så bliver æblerne ikke brune.

  • Pisk fløden til flødeskum.

  • Læg havregryn/nødder og æbler lagvis i en skål og fordel flødeskum jævnt ud over.

  • Pynt evt. med hakkede nødder på toppen.

  • Den kan serveres straks, men lader man den lige stå 20-25 minutter inden servering, får kagen lige lov til at sætte sig, og det gør den kun bedre 🙂

Voila og enjoy! 🙂

Æblekage

Salli
Følg I'm Salli på:  Facebook  //  Bloglovin'  //  Pinterest
Instagram: @imsalli.dk

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: