Blomkålstabouleh – lækkert tilbehør til nærmest alt

Blomkålstabouleh er virkelig en af mine favoritter, når det kommer til tilbehør til kød. Det smager så dejligt og så er den sprængfuld af vitaminer. Normalt bruger man jo bulgur eller couscous i tabouleh, men jeg kan faktisk bedre lide versionen med blomkål – og så er den i denne udgave ovenikøbet både glutenfri og lowcarb, paleo og hvad har vi!

Blomkålstabouleh passer til mange retter, men jeg synes den er specielt lækker i en kombination med en helstegt kylling, laks eller en sammenkogt ret som fx en god curry. Den er af arabisk oprindelse, og smager specielt godt med de varme krydderier.

Blomkålet er i sæson fra juni til november, så det er sidste chance for at få den lowcarb-venlige og fiberrige kål mens den er i sæson. Både tomater, koriander og rødløg er faktisk ligeledes i sæson, så det er en super måde at få en masse af de råvarer, som er friske og fyldt med vitaminer lige nu.

Læs også: Lækker kogebog uden mælk og gluten fra søstrene Femme Food

Blomkålstaboulehen forlænger sommeren lidt, og det er en god måde at mindske madspild ved at bruge grøntsager, der måske ligger tilbage og er lidt ensomme. Man kan nemlig sagtens tilføje og bruge det man lige har. Det gør jeg selv tit. Denne udgave er dog altid mit udgangspunkt. Som sagt er blomkålstabouleh en god makker til rigtig mange retter, men på kølige dage er den virkelig lækker til en spicy grøn eller gul curry med lam eller kylling.

Ingredienser:
Ca. 2-3 personer

1/2 blomkålshoved
1/2 agurk
1 rød peberfrugt
10-12 cherrytomater 
1 lille rødløg
En stor dusk persille eller koriander – eller begge dele
4 spsk god olivenolie
Saften af en halv til en hel citron
Havsalt

Sådan: 

Riv blomkålet i enten foodprocessoren eller på den grove side af rivejernet (dette kan godt svine lidt, så gør det så vidt muligt ned i en stor skål). Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Hak agurken, rødløget og peberfrugten i mega små tern. Del cherrytomaterne i kvarte og fjern saft og kerner. Hak krydderurterne groft eller fint – som du bedst kan lide det. Bland ingredienserne sammen i en skål.

Bland olivenolien og citronsaften og smag til med salt. Hæld det over taboulehen og vend det hele sammen. Blomskålstaboulehen kan med fordel trække lidt i køleskabet, men den kan også sagtens serveres med det samme.

TIP! Blomkålstabouleh kan sagtens spises dagens efter. Lav evt. ekstra så der er til madkassen til næste dag.

Bon appetit! 

Salli
Følg I'm Salli på:  Facebook  //  Bloglovin'  //  Pinterest
Instagram: @imsalli.dk

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: