Delikate konfektkugler uden mælk, gluten og sukker

raw konfektkugler uden mælk, gluten og sukker med guldstøv fra mill & mortar

Jeg har begået disse delikate og julede konfektkugler. De er helt fri for mælkeprodukter, sukker og mel. De pynter gevaldigt, når de er rullet til små runde kugler, og trillet i kakaopulver eller det fantastiske metalliske kagestøv fra Mill & Mortar. Men de er også fine au naturel.

I det lille hjem blev der skreget efter noget juleagtigt i form af dekorationer og lidt spiseligt. Det blev der disse lækre raw konfektkugler ud af. De delikate konfektkugler smager så godt og kan selvfølgelig spises hele året. Men her i juletiden hvor vi ofte stopper os med alt muligt tvivlsomt, så er de med hampproteinen og acaipulveret et sundt og ret næringsrigt alternativ til alt det konventionelle juleguf.

De stiller hurtigere ens trang til sødt end man lige regner med, og derfor spiser man ikke så mange af gangen, hvilket jeg synes er rigtig skønt! Disse raw konfektkugler er virkelig indbegrebet af cleaneating. Se bare ingredienslisten nedenfor…

raw konfektkugler uden mælk, gluten og sukker med guldstøv fra mill & mortar

Jeg har længe sendt længselsfulde blikke efter det smukke Cake Dust i guld, sølv og bronze fra Mill & Mortar, når jeg var ude at handle. Nu det så endelig blev december, synes jeg så, at jeg havde scoret en undskyldning for at hive det med hjem.

Læs også: De største hårtrends 2016 // inspiration til din hårstyling

Jeg har før snakket om Mill & Mortar. Og det er ikke engang fordi, at jeg får penge for det. Jeg er virkelig bare oprigtig glad for deres produkter, som er gennemført lækre fra indhold til emballage. Lige noget for en æstetisk livssnyder som mig!

Jeg må iøvrigt igen her give min fantastiske Thermomixer et skulderklap. Den er uundværligt til denne slags opgaver, hvor den bare blender og hakker alt til perfektion på ingen tid med dens kraftige motor (hedder det egentlig det på en blender??). Har du ikke sådan et vidunder kan du blende ingredienserne i en kraftig blender eller foodprocessor.

Du skal bruge:

200 g. mandler
100 g. tørrede abrikoser
100 g. tørrede dadler
4 tsk kakaopulver
3 tsk rå hampprotein
0,5 tsk vaniliepulver
3 tsk acai pulver
2 spsk kakaonibs
Knivspids cayennepeber
Revet skal og saft fra en kvart økologisk appelsin

Sådan gør du:

Put alle ingredienserne i Thermomixeren og blend på trin 10 i 30 sekunder eller indtil massen har den konsistens, du ønsker. Du kan både lade den blive helt glat eller mere grov.

Rul massen til små kugler – hellere for små end for store, for konsistensen er tung og de mætter! Tril i kakaopulver, kokosmel eller metalstøvet fra Mill & Mortar og server…

Konfektkuglerne kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i et par dage.

Glædelig jul til alle jer kære læsere! ♥

raw konfektkugler uden mælk, gluten og sukker med guldstøv fra mill & mortar

Jeg har begået disse delikate og julede konfektkugler. De er helt fri for mælkeprodukter, sukker og mel. De pynter gevaldigt, når de er rullet til små runde kugler, og trillet i kakaopulver eller det fantastiske metalliske kagestøv fra Mill & Mortar. Men de er også fine au naturel.

 

Salli
Følg I'm Salli på:  Facebook  //  Bloglovin'  //  Pinterest
Instagram: @imsalli.dk

2 kommentarer til “Delikate konfektkugler uden mælk, gluten og sukker

  1. Tak for en lækker opskrift. Jeg lavede dem til en julefrokost i sidste weekend. Folk var vilde med dem!
    Rigtig god jul til dig og din familie <3

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: