Tweezerman - hårfjerning
Gode tips & guides,  Hudpleje,  Skønhed

Den store guide til hårfjerning – derhjemme og på klinik

[Giveaway leveret af Tweezerman] Myten om, at hårfjerning får hårene til at vokse stridere, kraftigere og mørkere ud, når du fjerner dem, er meget hårdnakket. Mange tror nemlig, at hvis man barberer, vokser eller epilerer hårene, så kommer hårvæksten tilbage kraftigere, mørkere og stubbet. Det kunne dog ikke være længere fra virkeligheden! Få et klart overblik over de metoder, som du kan bruge til at hårfjerning i ansigtet og på kroppen – hvadenten du vil gøre det hjemme eller hos en professionel.

I dette indlæg kan du derfor læse om følgende hårfjerningsmetoder:

Derhjemme: Tweezerman Smooth Finish Facial Hair Remover ⋅ kold voks ⋅ hårfjerningscreme ⋅ permanent hårfjerning med laser til hjemmebrug ⋅ pincet ⋅  hårfjerning med epilator

På klinik: permanent hårfjerning med laser ⋅ hårfjerning med varm voks ⋅ sugaring ⋅ threading

Som jeg også skrev i indlægget om tabuerne ved behåring og kraftig hårvækst, så er det med myten om hårfjerning faktisk lige omvendt; jo flere gange, at et hår blivere revet ud med roden, desto lysere og finere vokser det ud igen. Er du rigtig heldig (eller uheldig alt efter omstændighederne), så vil håret efter nogle gange ikke engang gro ud igen. Et meget godt bevis på det faktum, er alle de øjenbryn der, efter at være blevet overplukket i 90’erne, ikke er groet ud igen.

Så lad os lige slå det fast fra starten: hårene forvandler sig altså ikke på magisk vis til stride mørke skægstubbe, fordi du fjerner dem!

Gå ikke glip af… Hvad 13 år i skønheds- og modebranchen har lært mig om livet

Det er dog lidt noget andet når man skærer hårene af ved at barbere dem. Der vil håret føles grovere, når det vokser ud. Ikke fordi, at det bliver tykkere, men fordi det bliver klippet af på midten, hvor det er tykkest. Derfor vokser de også frem igen fra midten, og føles stridere. Når man derimod fjerner hårene ved roden, vokser de ud med spidsen først, og de vil føles mindre stride.

Det vigtigste at huske om hårfjerning:

1.River du et hår ud med roden, så er det ikke sikkert, at det kommer ud igen med samme kraft. Det er en fordel i de områder, hvor du ved at du ikke ønsker, at de kommer tilbage.

2.Skærer du et hår over ved at barbere eller trimme det, så vil håret altid vokse ud igen, men til gengæld kan det, fordi det skæres over på midten, føles lidt stivere i det.

Dette betyder, at det er vigtigt, at du virkelig ved hvad du laver, før du går igang med pincetten på øjenbrynene. Måske vil du en dag fortryde de ultra tynde bryn (host, sperm brows), der var moderne i ca. 5 minutter – du risikerer at leve med dem i mange år. Har du iøvrigt problemer med dine bryn, så er jeg helt sikker på, at du vil finde hjælp i dette indlæg. I og dette, hvis du overvejer permanent makeup og microblading.

Til gengæld er de de færreste der fortryder, at hårene på overlæben ikke kommer igen, så for guds skyld – wax/tweez/laser the shit out of it… Whatever makes you happy 🙂 Jeg siger ikke at du SKAL gøre det, men mange undervurderer effekten af hårene på overlæben. Det er SÅ pænt, når de er fjernet – også selvom det blot er dun. Det giver et renere look til ansigtet, og pudder, foundation samt læbestift ligger meget så flottere!

Der er fordele og ulemper ved nærmest alle hårfjerningsmetoder, så det handler om at benytte sig af den eller de metoder, som passer bedst til dig.

Tweezerman - hårfjerning

Hårfjerning derhjemme

Måske har du ikke så kraftig behåring, at du ikke føler et behov for at gå til en kosmetolog. Måske har du ikke lyst til at lægge så mange penge på en klinik. Uanset hvad, så er der rigtig mange ting du kan gøre hjemme, for at holde din kropslige hårpragt nede. Du kan følge et enkelt af rådene, eller du kan kombinere dem, alt efter hvilket område på kroppen, der er tale om.

Når det gælder hårfjerning derhjemme, så er der ét accessory, som jeg ikke kan undvære. Det er det fine zoomspejl med indbygget lys fra Tweezerman. Her kan hverken hår eller hudorme kan skjule sig i. Det har sugekopper på bagsiden, så det kan sættes fast på dit badeværelsesspejl. Psst… Du kan vinde den sammen med to andre lækre goodies – læs hvordan nederst i indlægget!

Tweezerman Smooth Finish Facial Hair Remover: hvis du endnu ikke har stiftet bekendsskab med dette geniale fjeder-lignene redskab, så er jeg virkelig glad for at introducere dig for det nu. Du ruller blot på de sølvfarvede håndtag, og trækker den hen over overlæben, hagen eller hvor i ansigt du ønsker at fjerne ansigtshår, og så trækker dem den af. Det er rimelig smertefrit, og den er virkelig effektiv. Jeg er en fan – så meget, at da Tweezerman sagde, de gerne ville give en goodiebag til en af mine heldige læsere, at jeg insisterede på, at den skulle være en del af goodiebag’en!

Tweezerman

Hårfjerning med kold voks: jeg har testet flere af de kolde voksstrimler, som kan købes hos fx. Matas. Jeg ved, at de fungerer for nogle kvinder, men jeg har endnu ikke prøvet nogle, der tog alle hårene og ikke gav mig knopper eller rev min hud af. Så dem kan jeg personligt ikke anbefale. Voksning er ganske enkelt lettest og bedst, når det bliver gjort af en professionel.

Hårfjerningscreme: hårfjerningscreme er lidt mere omstændigt og tidskrævende. Her bruges en creme, som “opløser” hårene, og når du skraber eller skrubber cremen af efter nogle minutter, så kommer hårene også af – ihvertfald dem, som ikke er for kraftige til at opløses af kemikalierne. Hvis du ønsker at prøve en hårfjerningscreme, så synes jeg den billige fra Lidl er lige så god som den fra Veet.

Pincet: pincetten tager som bekendt kun et enkelt eller få hår af gangen, derfor er det for mig både for smertefuldt og langsommeligt at fjerne alle hår på overlæben med den. En god pincet er dog effektiv til at snuppe de enkelte hår mellem brynene og de kraftige og lidt stivere ‘heksehår’ som mange, inklusive undertegnede, får under hagen. Det er ikke altid voks eller fjeder lige får fat i dem.

Når det kommer til pincetter, så ved alle professionelle skønhedsfolk, at pincetterne fra Tweezerman er i toppen, når det kommer til kvalitet. De er lavet af håndfilet kirurgisk stål, så er ikke til at slide op, og derfor har de vundet et utal af awards. Som du ved, står jeg med en pincet i hånden 8 timer i træk – 5 dage i ugen. Så tro mig, jeg kender pincetter – de gode og de dårlige. Vidste du i øvrigt, at Tweezerman for nyligt indgik et designsamarbejde med den verdenskendte skønhedsblogger/beauty mogul Huda?

Tweezerman pincet, hårfjerning

Laserapparat til hjemmebrug: flere og flere producenter er begyndt at lave laserapparater, som man kan bruge derhjemme. Her gælder det samme som på klinikken – det er bedst at benytte sig af laser i vinterhalvåret, da det gør huden lysfølsom, som kan resultere i pigmentpletter, hvis det behandlede hudområde bliver udsat for sol.

Hårfjerning med epilator: epilering er en gammel kendt metode til at fjerne hår med. En epilator er en maskine, som har en masse små “fangarme” på sig, som trækker hårene ud med roden, når du kører den hen over huden. Du kan epilere både krop og ansigt. Hårene, der vokser ud, er nye hår, og de vil derfor være bløde.

Barbering: denne kender vi nærmest alle. Det er den hurtige, smertefrie løsning, og jeg bruger selv at barbere mig under armene og ofte også benene – når det skal gå stærkt 🙂 De gode barberskrabere er dog lidt dyre, og hårene kommer hurtigt og meget stubbet tilbage. For mit vedkommende stikker mine ben allerede igen om aftenen, hvis jeg har barberet mig om morgenen. Så det er ikke særlig effektivt i det lange løb.

TIPS TIL BARBERING: før du skal barbere benene eller bikinilinien, så skrub hudområdet med en skrubbehandske. Påfør derefter en god barberskum eller en hårbalsam (den gør hårene blødere, og lader skraberen glide lettere over huden). Start med at barbere med hårenes vækstretning. Hvis du har en tæt behåring kan det derefter måske være nødvendigt med rolige strøg, at barbere i en mere skrå vinkel af hårenes vækstretning. Sørg for, at du holder huden stram, når du kører skraberen hen over den. Det barberer hårene endnu kortere, og resultatet bliver blødere. Dub området tørt, og smør med Pudderdåsernes T-Zone Peeling, som forebygger knopper og indgroede hår. Læs mere om hvad den kan her.

Hårfjerning på klinik

Okay, føler du bare at det er for meget arbejde, at klare din hårfjerning derhjemme? I get you! Her er dine valgmuligheder, hvis du vil til en professionel.

Permanent hårfjerning med laser: permanent laserbehandling er et rigtig godt alternativ til den månedlige eller måske endda ugentlige hårfjerning. Du kan både få hjemmelaserapperater eller få lavet laserbehandlinger på en hudklinik.

Der er dog den hage, at hårfjerning med laser kun virker på lys hud med mørke hår. Det virker altså desværre ikke på de hvide dun eller mørke hudtoner. Derudover er det bedst at foretage behandlingerne i vinterhalvåret, for hårfjerning med laser gør huden lysfølsom, og man må i behandlingsforløbet derfor ikke udsætte huden for sol.

Når man kalder det ‘permanent’ hårfjerning, så er det dog lige at strække den lidt. Den permanente effekt holder nemlig kun i nogle år. Her kan du så kan gentage behandlingen, hvis du har lyst.

Læs også: Salli’s Beauty Obsession: mascaraen, der får dine vipper til at gro sig lange

Hårfjerning med voks: når det kommer til hårfjerning på overlæben er det varm voks trukket af med en stofstrip det, der er det hurtigste og  mest effektive med den mængde hår, jeg fx har på overlæben.

Du kan få lavet voksbehandlinger på nærmest alle områder af kroppen, og selvom det kan gøre lidt ondt, så er det hurtigt overstået. Det tager fx ikke mere end 3 minutter at vokse overlæben fra start til slut.

Særligt når man får vokset sine øjenbryn, kan man se fordelene ved voks i forhold til fx pincet. Voksen fjerner alle de hvide dun rundt om brynene, som man ikke nødvendigvis ser ved første øjekast. Men det gør en kæmpe forskel for brynene, når de er fjernet. Det giver et fyldigere look og meget pænere linier. Som brynspecialist bruger jeg kun pincet til at udføre  brynbehandlinger, hvis der er allergi eller at huden er særlig sårbar pga. fx medicin.

Sugaring: sugaring er i familie med voksbehandlingen. Den virker på samme måde, men teknikken og udførelsen er en anelse anderledes. Sugaringsmassen består, som navnet antyder, af smeltet sukker.

Threading: hårfjerning med tråd er et godt alternativ til dem som har ekstremt sart hud, og derfor ikke kan tåle voks. Jeg anbefaler threading mest til hårfjerning på mindre ohudmråder som fx overlæben, for det tager lidt tid at fjerne alle hårene. Det kan derfor være ret smertefuldt og en langsommelig affære, hvis det skal gøres over større områder.

Jeg håber, denne guide har givet dig et bedre overblik over hårfjerning. Har du nogle spørgsmål, så husk, at du altid er velkommen til at skrive til mig 🙂


VIND!

Jeg har i samarbejde med Tweezerman sammensat et kit af mine 3 favoritter til gør-det-selv-hårfjerning. Dette kan en heldig vinder, som følger med inde på bloggens facebookside vinde lige nu. Præmien har en værdi af over 600 kr.

Tjek giveawayen ud, og se hvad ud skal gøre for at deltage lige her.

[Konkurrence sponsoreret af Tweezerman] INGEN KVINDE FORTJENER AT LIDE UNDER UØNSKET HÅRVÆKST I ANSIGTET!
Tweezerman og…

Opslået af I’m Salli på 18. november 2017

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.