I'm Salli

Inspiration til din grillaften: salat m. avokado, hindbær og bøffelmozzarella

hindbær, salat, grill, avokado, agurk, sæsonens grøntsager

Jeg lavede jeg denne lækre salat, da vi grillede forleden og den vil jeg lige dele med jer. Juni og juli er nemlig sæson for både agurker, ærter og hindbær. Ingredienserne er derfor sprængfuldt med både vitaminer og smag.

Det er en frisk og lækker salat, som jeg synes passer perfekt til grillet kød eller nogle gode pølser og den pynter smukt på tallerkenen. Vi fik krydrede frankfurter og et stykke oksekød til, og den var en god pendant til den kraftige smag i kødet. Næste gang tror jeg, at jeg vil servere den til nogle marinerede koteletter.

Gør evt. det hele lidt ekstra lækkert ved lave denne forfriskende tonic med appelsin og hyldeblomst, som man kan sippe lidt af, mens kødet bliver færdigt på grillen.

Opskriften passer til ca. 3 personer, hvor man spiser godt med kød, eller har andet tilbehør til også.

Ingredienser:

1/2 agurk
1 dl. ærter fra bælg eller frost
1 avokado
1 friske håndfuld hindbær (en lille bakke)
100 g. bøffelmozarella
En mild olivenolie
Saft fra en kvart citron
3-4 frisk kviste citrontimian eller alm. timian
Gomasho (japansk sesamsalt – kan fåes hos urtekram)
(Citrontimian og gomasho kan godt udelades, hvis ikke du kan skaffe det)

Sådan:

1. Pil ærterne ud af bælgen eller tø dem op, hvis du bruger frosne (jeg plejer at skylle dem under koldt vand)
2. Skyld hindbæerne og lad dem dryppe af
3. Skær mozarellaen i tynde skiver
4. Flæk den halve agurk på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær den i skiver.
5. Afmontér avokadokødet fra skallen og stenen. Skær det i tern og pres citronsaft over så det grønne kød ikke bliver brunt, men beholder sin dejlige grønne farve.
6. Anret hele molevitten på et fad eller i en skål og dryp med olivenolie.

Bon appetit!

Exit mobile version