I'm Salli

Sådan laver du din egen penseltaske – DIY

penseltaske, diy, makeuppensler

Mangler du også en penseltaske, der samler og beskytter dine makeuppensler, når du er på farten eller bare til at holde lidt orden i det derhjemme? Så er denne DIY måske lige noget for dig. Gode makeuppensler kan være en dyr investering, men hvis man behandler dem pænt, kan de også holde i flere år.

Jeg ved, at min mor har makeuppensler fra Estee Lauder, som er 17 år gamle, men de er stadig lige fine, fordi hun har passet godt på dem og beskyttet dem. Jeg agter at være lige så god ved mine makeuppensler, og derfor blev jeg inspireret til at lave sådan en lille penseltaske/rullepung til dem.

Læs også: Salli’s Beauty Obsession: tre hudplejefavoritter denne vinter

Det er en super billig og nem løsning. Man behøver ikke engang have krea-fingre for at kunne lave den. Denne har kostet maks. 30 kroner at lave, så det er lige til at klemme ind i budgettet. Den er også rigtig anvendelig til tusser og andet tegnegrej.

Den er øvrigt også en rigtig fin gaveide, hvis du vil glæde en makeup- eller tegneglad veninde:-)

Til 1 penseltaske skal du bruge:

– En sushi rullemåtte – jeg fandt min på tilbud i Rema til 15 kr.
– 55 cm sort elastik (1,5 cm bred)
– Ca. 35 cm fint bånd efter eget valg, men helst ikke for tyndt
– Nål og sort sytråd

Læg bambusmåtten fladt ud. Flet den sorte elastik imellem pindene, så afstanden passer med tykkelsen på de forskellige pensler du har, men sørg stadig for, at afstanden ikke bliver for stor, så de falder ud. Lav evt. også plads til, at du kan have en pincet, en lille saks eller måske endda din yndlings eyeliner penseltasken. 

Læs også: Smuk balayage hos Wella og noget om min frisørskræk

Når du har flettet elastikken ind i bambusmåttet syer du den fast i hver side. Derefter vender du måtten om, og finder midten af måtten, og hiver båndet igennem et par pinde. 

Sæt din pensler i, rul måtten sammen og bind en sløjfe om den med båndet. Så er din penseltaske færdig!

Ps. Har du lyst til at tjekke flere beauty-DIY’s ud, så læs evt. denne guide til at fikse en knust pudder!

 

Exit mobile version