pastel de manzana
Pasteles y golosinas

tarta de manzana fresca con la manzana rallada y nueces confitadas

Tarta de manzana es un verdadero otoño cosas, pero en esta versión cruda con manzana rallada, por lo que también es ideal en verano. En realidad, es una muy buena receta de la abuela, así que tal vez puede remover los recuerdos de unos pocos miembros de la familia. Sin duda, con el tiempo creó algunos para mí 🙂

Nogle vil påstå, at dette er en sund kage. Det er nok liiige at stramme den en anelse! Men man kan måske sige, at den er sundere end en række andre kager som fx pastel de chocolate 😉 I min version tilføjer jeg nødder, og det hjælper da også lidt på det 😉

Du kan vælge at portionsanrette æblekagen eller bare anrette den i en stor skål.

No se pierda… Bocadillo: manzana con mantequilla de maní y canela

Jeg bruger flormelis i stedet for alm. sukker, da jeg synes det er langt nemmere at have med at gøre, når man skal sukkerristegrynene bliver ikke til små hårde klumper, som de gerne gør, når man bruger alm. sukker.

pastel de manzana

Ingredienser til æblekage:

como. 5 søde æbler
0,5 l. piskefløde
4 dl. fintvalsede havregryn
1 håndfuld mandler
1 håndfuld hasselnødder
2 dl. flormelis
2 tsk kanel
2 tsk vaniliepulver
3 spsk. friskpresset citron

  • Hak mandler og hasselnødder.
  • Hæld nødderne på panden, og lad dem riste lidt, før du tilføjer havregryn.
  • Tilfør flormelis lidt efter lidtfx af tre omgange, mens du vender herligheden med en spartel eller grydeskepas på det ikke brænder. Lad flormelisen smelte helt og rør rundt, så alle grynene bliver ristede, før du tilføjer en ny portion. Til sidst tilføjes kanel og vaniliesukker.
  • Rør godt rundt igen, og rist godt igennem til de er lysebrune. Lad det køle af, så sukkeret kan størkne.

  • Riv imens æblerne på et groft rivejern eller endnu bedre: et mandolinjernmen pas på snitterne! Mandolinjernet gør, at æblerne får en ekstra lækker og lidt fast konsistens i kagen. Tilføj citronsaft og rør lidt rundt, så bliver æblerne ikke brune.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Læg havregryn/nødder og æbler lagvis i en skål og fordel flødeskum jævnt ud over.
  • Pynt evt. med hakkede nødder på toppen.
  • Den kan serveres straks, men lader man den lige stå 20-25 minutter inden servering, får kagen lige lov til at sætte sig, og det gør den kun bedre 🙂

Voila og enjoy! 🙂

pastel de manzana

One Comment

Deja una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.