Kultahattu og 2 herkullinen ja helppo makuja mantelit
Olen odottanut niin kauan, että Suuri Gatsby oli ensi-iltansa, ja eilen olin vihdoin sisään katsomassa sitä ystäväni Simonen kanssa. TARPEEKSI, kuinka upeaa se oli. Todellinen mestariteos kaikilla tasoilla, ja olimme molemmat täysin räjähtäneet! Näyttelijät ja niiden hahmojen kehitys, vaikutukset, puvut, meikki ja varsinkin musiikki oli niin saavutettu. Se on paras elokuva, jonka olen nähnyt hyvin kauan, ja sitä voidaan suositella kaikille!
Inden filmen var vi på en lille cafe på Vesterbro som hedder Café Kaffebaren… Den havde fået så fine anmeldelser rundt omkring på nettet, så jeg havde nok lagt forventningsbaren et vist sted, men må indrømme, at det var en lidt ærgelig omgang. Maden smagte sådan set okay, det er vel begrænset, hvor stor en kunst man kan gøre ud af en almindelig caféburger, men vi sad og ventede ret længe på det. Personalet var åbenbart presset, hvilket virkelig smittede af på servicen, og da jeg spurgte til, om maden var undervejs, så kunne man godt have ønsket en lidt pænere respons fra servitricen. Priserne er dog særdeles SU-venlige og området er hyggeligt, så på den konto kan det godt anbefales. Toivottavasti, de er sødere en anden gang 🙂
Jeg vil lige dele et par snacks med jer, som jeg har hygget lidt med her i pinsen… Der er ikke så meget kunst i det, men det er jo vigtigt at få sine nødder og kerner og specielt mandler. For mig kan de dog godt blive lidt trivielle at spise fra posen, joten haluan tehdä vähän niitä. Jeg har endelig fundet den (for mig) perfekte måde, at lave saltede mandler på, og de ser så smukke ud med det hvide saltstøv på sig. Kakao-kanelmandlerne er en lækker modvægt til de saltede.
suolattu manteleita:
200 g. mandler med skind.
3½ spsk havsalt
2 dl. myynti.
Kog vandet med saltet i til det er helt opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minuuttia. Si vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 luokkalainen. Lad dem køle af og blive helt sprøde igen. mums!
Kakao-kanelmandler og -tranebær:
1 god håndfuld mandler – andre nødder som fx hasselnødder er også meget velegnede. Brug eventuelt flere slags.
1 håndfuld tørrede tranebær
1 spsk fedtfattig øko kakaopulver fra Urtekram
1 spsk kanel
Put alle delene i en frysepose og ryst godt, så det hele bliver blandet grundigt og anret derefter i en fin skål.
Psst… Bonussen ved disse mandler er, at udover du får en masse god nærring fra selve mandelen, så går kanelen ind og stabiliserer dit blodsukker, hvor en Haribo Mix eller en Rittersport ville give det en ordentlig rutchetur:-)
God fornøjelse med det!