recettes lowcarb

Blomkålstabouleh – accessoires élégants pour presque tout

Blomkålstabouleh est vraiment l'un de mes favoris, En ce qui concerne les accessoires pour la viande. Il a si bon goût et il est gorgé de vitamines. Normalement, vous utilisez le boulgour ou le couscous dans taboulé, mais je fait comme meilleure version avec le chou-fleur – et il est dans cette affaire version à la fois sans gluten et lowcarb, paléo et ce que nous avons!

Blomkålstabouleh passer til mange retter, men jeg synes den er specielt lækker i en kombination med en helstegt kylling, laks eller en sammenkogt ret som fx en god curry. Den er af arabisk oprindelse, og smager specielt godt med de varme krydderier.

Blomkålet er i sæson fra juni til november, så det er sidste chance for at få den lowcarb-venlige og fiberrige kål mens den er i sæson. Både tomater, koriander og rødløg er faktisk ligeledes i sæson, så det er en super måde at få en masse af de råvarer, som er friske og fyldt med vitaminer lige nu.

A lire également: livre de cuisine délicieuse, sans lait et le gluten des sœurs Femme alimentaires

Blomkålstaboulehen forlænger sommeren lidt, og det er en god måde at mindske madspild ved at bruge grøntsager, der måske ligger tilbage og er lidt ensomme. Man kan nemlig sagtens tilføje og bruge det man lige har. Det gør jeg selv tit. Denne udgave er dog altid mit udgangspunkt. Som sagt er blomkålstabouleh en god makker til rigtig mange retter, men på kølige dage er den virkelig lækker til en spicy grøn eller gul curry med lam eller kylling.

Ingrédients:
comme. 2-3 personnes

1/2 blomkålshoved
1/2 concombre
1 rød peberfrugt
10-12 cherrytomater
1 lille rødløg
En stor dusk persille eller koriandereller begge dele
4 spsk god olivenolie
Saften af en halv til en hel citron
Havsalt

tel:

Riv blomkålet i enten foodprocessoren eller på den grove side af rivejernet (dette kan godt svine lidt, så gør det så vidt muligt ned i en stor skål). Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Hak agurken, rødløget og peberfrugten i mega små tern. Del cherrytomaterne i kvarte og fjern saft og kerner. Hak krydderurterne groft eller fintsom du bedst kan lide det. Bland ingredienserne sammen i en skål.

Bland olivenolien og citronsaften og smag til med salt. Hæld det over taboulehen og vend det hele sammen. Blomskålstaboulehen kan med fordel trække lidt i køleskabet, men den kan også sagtens serveres med det samme.

POINTE! Blomkålstabouleh kan sagtens spises dagens efter. Lav evt. ekstra så der er til madkassen til næste dag.

Bon appétit!

One Comment

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.