Film, serier og bøger,  Oplevelser,  Ude at spise

Fødselsdag, frisk æblekage og lækker sushi

sushi, fødselsdag, salli villefrance, I'm Salli

Jeg fyldte 25 år i søndags – hyl! Jeg havde set frem til dagen med gru, for jeg syntes bestemt ikke om, at skulle være tættere på 30 end på 20. Jeg havde planlagt en afslappende dag med familien på Fyn, og hvem der nu havde lyst til at komme forbi til lidt fødselsdagshygge. Jeg serverede en frisk æblekage, som høstede mange komplimenter fra mine gæster – hertil fik vi mexicansk kaffe. Om aftenen havde jeg inviteret mine forældre på sushi i Odense – nøj, det var godt!

Jeg blev, som traditionen er i vores familie, vækket med fødselsdagssang, flag og morgenbord – det bliver man åbenbart aldrig for gammel til 😉
Det store morgenbord bugnede med kaffe, croissanter, lækkert morgenbrød, skinke, oste, scrambled eggs (lavet på æg fra min mors fritgående høns), brunchpølser, trøfler (=romkugler, til dem der ikke ved, at man i jylland kalder dem trøfler, hvilket i øvrigt er det eneste rigtige ord at kalde dem ;-P) og andre lækkerier…

Jeg fik nogle dejlige gaver. Jeg fik blandt andet bogen ‘Profeten vender tilbage’ af Hajjar Gibran, som indtil videre er super spændende, fyldt med smukke poetiske formuleringer og inspirerende billeder. Hajjar Gibran er efterkommer til Khalil Gibran, der skrev det lille mesterværk ‘Profeten’, som jeg klart kan anbefale at stifte bekendtskab med, hvis ikke du allerede kender den. I ‘Profeten vender tilbage’ fortæller Hajjar Gibran om sit liv fyldt med sorg over sin døde bror, og hvordan han blev hjulpet igennem krisen af Khalil Gibran ved en række åndelige møder. Om man tror på ånder og liv efter døden eller ej, så er den så smukt og rørende formuleret, at det er berigende læsning uanset hvad.Til eftermiddag fik jeg lidt gæster til noget hygge – og jeg slap heldigvis for kanelen, da jeg lige havde været i bad og gjort mig fødselsdags-fin før de kom 😉

Min friske æblekage med revet æble og sukkerristede havregryn var super populær – jeg deler opskriften på den og den mexicanske kaffe med jer en af de kommende dage. Kagen er virkelig nem at lave. Den mexicanske kaffe er rigtig lækker på en sommeraften, og er helt klart værd at tjekke ud. Også dem, der som mig, ikke er så meget til den irske version, er vilde med mexi-kaffe…

Om aftenen havde jeg fået anbefalet noget godt sushi i Odense, så jeg havde inviteret mine forældre (min mor og hendes mand, Klaus) derind. De har indtil for et par måneder siden, hvor jeg en aften lærte min mor at lave basic sushi, været meget skeptiske over for den slags, da de havde haft et par udelikate oplevelser med det. Jeg har så småt fået dem omvendt efter det lille lynkursus, så jeg tænkte, at jeg godt kunne kaste dem ud i det 😉

Jeg bestilte noget forskelligt til os, og med god vejledning af det venlige personale, kom jeg også selv lidt ud over min sushi-comfortzone. Det var godt jeg gjorde det, for hold da op, hvor det smagte! 🙂
Vi startede ud med lidt laksetatar og nogle tempurarejer med chilimayo, som en lille appetizer. Det var så lækkert. Rejernes panering var helt sprød og luftig, som den bliver, når man bruger den gode japanske panko-rasp. Indeni var de møre og lækre.

Af sushi fik vi bl.a. sumo, som er lavet i soyapapir, der er knaldgrønt! Den indeholder hamachi (også kaldet yellowtail), wasabimayo, basilikum og tobikorogn. Den var min mors favorit, som nu også har stiftet et lille kærlighedsforhold til wasabi 🙂

Min favorit var uden tvivl osaka, som er med tempurareje, flødeost og toppet med tuntataki og forårsløg. Tataki er japansk, og vil sige, at kødet er stegt kun ganske lidt, så det stadig er råt inden i.

Jeg fik også denne super gode ingefær-øl:

 

Så hvis du er i Odense og har lyst til lækkert sushi enten som dine-in eller takeaway, kan Bar’Sushi varmt anbefales. Vi fik god service, der var et fint udvalg af retter, mange forskellige slags sushi, og priserne er særdeles rimelige, uden at man går på kompromis med kvaliteten. De har også steder i bl.a. Vejle og Kolding, hvis man istedet er på de kanter. Husk at bestille tempurarejer – og bestil rigeligt af dem! 😉

 

Jeg havde en rigtig dejlig dag, og solskin havde vi masser af, så det var alligevel ikke så slemt at fylde 25 år. Man er trods alt kun så gammel, som man føler sig 😉

Stay tuned for opskrifter på æblekage og mexi-kaffe!

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.