Balayage,  Hår,  Skønhed

Hvad er balayage egentlig?

hvad er balayage

Balayage har det seneste år været det helt store buzzword, når det kommer til skønhedsområdet. Enhver frisørsalon har oplevet en overflod af forespørgsler på balayage. Men hvad er det egentlig balayage er? Det vil jeg uddybe for dig her.

Balayage er fransk og betyder at ‘stryge’ eller ‘feje’. Balayage er en form for striber lavet med frihånd i store sektioner i håret. Teknikken giver dig et eksklusiv, solkysset look.

Når jeg får balayage ligger frisøren en sektion af min hår på sådan en lille bræt, hvor der er ‘malet’ højest op i siderne og tættest i bunden. Teknikken kan også laves i luften eller med et bord som underlagt.

Afhængig af hårfarveproduktet, som frisøren anvender, skal sektionerne pakkes ind i folie. Bruges der fx. Wella Blondor Freelights behøves der dog ingen indpakning, da det produkt er udviklet, så det ikke ‘smitter af’. Derfor vil håret bare hænge frit indtil trækketiden er gået.

Sådan laves balayage:

Det helt rigtige hårlook er oftest lettere at beskrive med billeder end med ord, så medbring derfor gerne billeder til frisøren. Alt det og mere kan du også læse i min guide om det du skal vide, før du får lavet balayage. Den er lavet i samarbejde med Anette Jonassen, som er Wella Master Colour Expert. Du findet guiden her og her.

På billedet herunder sidder jeg så med farven i til min første balayage, som Anette faktisk lavede på mig. Jeg havde inden da fået opfrisket min naturlige mørkebrune hårfarve med Wella Magma, og blev derefter lysnet med Wella Blondor Freelights. Bemærk sektionerne, som håret er indelt i med farven. Det er den teknik, der er så vigtig, for at opnå det smukke farvespil.

Da affarvningen var vasket ud fik jeg en gloss (toning) ovenpå. Glossen giver en lækker glans og en flottere farveovergang. I mit tilfælde skal den også dæmpe en anelse af det varme skær, og derfor er det en gloss i en kold nuance, som jeg får lagt ovenpå..

På det andet billede er det færdige resultat med en opfriskning af min naturlige bundfarve, affarvning med balayageteknikken, gloss, klip og styling.

hvad er balayage

Balayage kan laves i mange varianter, både i forhold til farve og hvor kraftig en effekt du ønsker. Da den kan bruges til alle frisurer, længder og hårtyper, er den en velegnet farveteknik til enhver kvinde.

Personligt holder jeg specielt meget af teknikken, det giver mig mulighed for, at få masser af highlights og spil i mit hår, uden af jeg ser ‘udvasket’ eller bleg ud, da jeg stadig er mørk tættest på mit ansigt og mine øjne.

Da du (oftest) beholder din naturlige hårfarve som bundfarve, så kræver den meget lidt farvemæssigt vedligehold. Det er dybest set op til dig selv, hvornår du ønsker at blive farvet igen, for der vil ikke være en synlig udvoksning, som der er med helfarve eller andre former for highlights. Det kræver dog, at du plejer dine spidser, for de er ekstra udsatte, når de bliver bleget så kraftigt, så husk at pleje med en god hårkur ca. en gang om ugen. Jeg er glad for de fleste hårmasker fra Kerastase, som har produkter til enhver hårtype.

Har du nogle spørgsmål om balayage, skal du ikke tøve med at kommentere herunder, og så vil jeg med glæde svare dig efter bedste evne.

hvad er balayage

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.