Balayage,  Gode tips & guides,  Hår,  Skønhed

Balayage – alt hvad du skal vide inden du får lavet balayage / del 2

balayage, 5 ting du skal vide inden du får balayage, I'm Salli skønhedsblog af Salli Villefrance

Det er tid til anden del af min guide til dig om balayage. Anette, som er Wella Master Colour Expert har fortalt mig om alt du kan gøre, for at styrke hårets tilstand både før og efter farvningen. Det vil sikre dig den smukkeste udgave af dit hår og forlænge holdbarheden på din smukke balayage.

I første del af af dette indlæg talte vi om de udfordringer, du kan opleve, ved at få lavet balayage. I dette indlæg vil jeg med gode råd fra Anette og mig fortælle dig om, hvordan disse udfordringer kan løses. For det kan de! Læs bare her….

Gå ikke glip af… Skønhedsmyte #1: der er forskel på mænd og kvinder

4. Forbehandling – forbered dit hår til balayage

For at få et godt resultat skal du tænke over tilstanden på dit hår, inden du sætter dig i frisørstolen. Makeupartisterne siger ofte, at makeup aldrig er pænere, end det lærred man lægger det på. Og med lærred mener de selvfølgelig huden. Nøjagtigt som med makeuppen, hvor huden skal plejes, fugtes og primes for at få det bedste udgangspunkt for makeup, så gælder samme princip altså på håret.

Der er flere ting, du kan gøre, for styrke dit hår inden og dermed forlænge holdbarheden af din balayage samt forskønne det færdige resultat:

Klipning // spidserne skal studses før der farves. Spidserne er den ældste del af vores hårstrå og derfor også den svageste, som lettere bliver skadet af afblegningen. De skal derfor af, for ikke at ødelægge håret ved behandlingen.

Olaplex // kan bruges som en forberedende og genopbyggende behandling. Anette anbefaler at man fx får en Olaplex om måneden frem til, at ens hår er stærkt nok til at klare afblegningen. Dét Olaplex også kan gøre er, at forkorte ventetiden mellem hver balayage. Det er fx en fordel, hvis du ønsker at få det lysnet særligt meget – uden at ødelægge dit hår. Når du får en Olaplex-behandling hos frisøren skal der desuden følges op med Olaplex No3, som er deres produkt til hjemmebrug.

Gå ikke glip af… Blødt og glansfuldt hår: skyl håret med eddike

Daglig pleje // vejen til sundt og velplejet hår er via vedvarende pleje med gode produkter. Forbered derfor dit hår i tiden op til din frisørtid, ved at være ekstra generøs med gode hårkure. Anbefalinger til nogle kick-as- hårkure kommer længere nede.

Skru ned for hårvasken // en del kvinder vasker deres hår mange gange om ugen. Men er det ikke nødvendigt. To gange ugentligt er faktisk rigeligt. Undgå også at bade i for varmt vand. Det vil både hår og hud takke dig for, da det varme vand udtørrer meget. Inden du står ud af badet skruer du lige vandtemperaturen godt ned, og skyller håret grundigt i det kolde vand. På den måde lukker du skællene på hårstråene, og det gør ikke bare håret glansfuldt, men også mere modstandsdygtigt. Skyl gerne kroppen også, det sætter fut i blodcirkulationen i kroppen, som er så godt for mange ting.

Gå ikke glip af… Anmeldelse af Huda Beauty Rosegold Palette

5. Sørg for en rigtig god hårpleje

En god hårplejerutine er essentiel, hvis man ønsker, at det farvebehandlede hår skal se lækkert og Victoria’s Secret-agtigt ud. Derfor må man investere lidt i nogle gode produkter.

Og det ér virkelig en investering. For når man i forvejen har lagt en pæn del af sin hårdttjente løn hos frisøren for at få ønskehåret, så er det kun at gøre sig selv en tjeneste at købe et par gode produkter, både for at håret tager sig allerbedst ud, men dælme også for at forlænge farvens holdbarhed.

For hvis dit hår er plejet derhjemme, kan det meget bedre klare en afblegning på håret. Toningen, som man efterfølgende lægger over hele håret, vil holde længere. Hvorimod at hvis skællaget på håret er ødelagt, og ikke bliver plejet derhjemme, vil farven hurtigt falme og spidserne vil knække.

Her taler jeg specielt om hårkur. Jeg skifter gerne imellem et par stykker af gangen, så jeg tilfører mit hår forskelligt pleje. Hvis du gør det til et fast ritual, at bruge en god hårkur en gang om ugen, så er du godt med.

Gå ikke glip af… De 3 største øjenbryns-bommerter (og hvordan du undgår dem)

Et par anbefalinger fra mig:

SachaJuan Hair Repair // giver blødhed og glans til langt hår – jeg er generelt meget glad for produkterne fra SachaJuan – særligt deres Thickening Shampoo, som også vandt en Danish Beauty Award i år. Den gør mit hår så blødt, men uden at tynge det.

Wella Brilliance Color Treatment // denne kur har jeg også gerne en bøtte stående af til at afveksle med. Den øger farveglansen og forlænger holdbarheden af din toning. Den laves til både fint og tykt hår for at pleje netop din hårtype bedst.

Økologisk, koldpresset kokosolie // Jeg har før skrevet om både argan- og kokosolie og alle deres fortræffeligheder. Det holder stadig. Denne fra Oil of Life er særligt lækker. Varm en portion af valnøddestørrelse op i hænderne, så det bliver flydende og fordel i håret, gerne fra rod til spids.

Pris for balayage

Forskellige frisører har jo forskellige priser. Men Anette var så sød at give mig Klippestuens fra-priser for at give jer en idé om, hvilket prisleje kan man regne med, når man kommer til dem.

Afhængig af hårlængde koster balayage hos Klippestuen Z fra 1349,- til 1949,-. Dette inkluderer også toning, vask, føn og styling.

Jeg håber, at du har fået nogle råd og mere viden om balayage. Husk, at du altid må lægge en kommentar eller skrive en mail til mig, hvis du har spørgsmål til balayage eller noget som helst andet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.