Mode

Move over normcore – glamcore has arrived!

 

I de seneste mange sæsoner har moden i den grad været præget af nogle meget lowkey tendenser. Jeg vil faktisk gå så vidt som at sige, at mange kollektioner har været decideret kedelige i mine øjne! Men det bliver ændret nu. Jeg er mere end begejstret for den nye tendens glamcore!

Normcore trenden, som dyrker det minimalistiske og klassiske, nærmest hverdagsagtige har jeg frygtet lige siden den i sin tid blev introduceret. Den har i den grad fået os til at ligne omvandrende kloner fra hipsterhelvede i sorte jeans med huller på knæene, hvide t-shirts og et par sneaks (som måske har et strejf af mintgrøn eller lys koralrød, hvis man altså er til den rebelske side).

Læs også: Facebookgruppe til dig, der elsker high end beauty – til en god pris

Jeg tror helt ærligt, at jeg kaster op, hvis jeg skal læse flere modeartikler om de perfekte basisitems vedhæftet en kollage af 8 identiske hvide t-shirts eller et blogindlæg mere om sort/hvide favoritter. Det er nærmest blevet en konkurrence om, hvem der kan ligne hinanden mest med vores sorte læderjakker og vores midterskillinger. Jeg har virkelig savnet individualisme i gadebilledet.

Okay. Nu har jeg overstået mit rant, det lover jeg.

Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker knald på farverne, statementpieces og glimtende accessories. Jeg kan godt lide at skille mig ud. Derfor hilser jeg også i den grad den nye modetendens velkommen! Tendensen bliver kaldt glamcore, og den er så småt ved at kan skimtes rundt omkring.

Klassisk på den ekstravagante måde

Dermed ikke sagt at du fluks skal smide din klassiske garderobe til genbrug. Tiden er bare kommet til, at sætte den ind i en noget mere ekstravagant kontekst.

Tænk pels, glamourøse detaljer og smukke farver i kombination med dine klassiske items. Logoer er desuden ikke længere et tabu. Det er faktisk helt okay at blære sig lidt. Det er glamcore. Som britisk Vogue udtrykker det i deres september-nummer: “Minimal dressing is definitely no longer the way luxury fashion is moving”.

Jeg kan simpelthen ikke vente. Sikke et forår vi går i møde, jeg glæder mig virkelig kaste mig i grams med de kommende kollektioner, som kommer i butikkerne. Jeg ved ihvert fald, at jeg kommer til at være akut forelsket i det meste fra Versace, Saint Laurent og Michael Kors, som jeg i sommers købte ovenstående ur fra. Jeg har iøvrigt også lige fået et par MK ørestikker af min kæreste, som jeg elsker at matche med uret og pifte mine hverdagslooks op med.

Men jeg kommer lige med en lille advarsel. Hvis du skulle have lyst til at google begrebet glamcore, så vær forberedt på nogle ret … afklædte billeder. Glamcore er nemlig også et begreb, som dækker over en bestemt stil af porno…

Læs også: #MOTD: buskede bryn og lilla læber

Anti-investment fashion

Jeg synes altid det er interessant, at analysere og kigge lidt på strømningerne i samfundet, som er årsag til de forskellige modetrends og rækkefølgen de kommer i.

Om normcore kan man sige, at den store fokus på de bæredygtige køb, som skulle holde sæson efter sæson, og derfor selvfølgelig ikke skulle være så outreret, har haft sin rod i finanskrisen. Den gjorde os langt mere bevidste om vores forbrug, og har på den måde påvirket vores forbrugsvaner og vores holdning til mode i en mere ‘fornuftig’ retning.

Der er nu ikke noget galt i at være ret bevidst om forbrugsvaner, men i kraft af at vi efterhånden har bevæget os ud af krisen, kan forbrugerne ikke længere spejle sig i det ‘normale’ look og tendensen til at gå i ét med hinanden. Det har givet os et større behov (og mod) på at individualisere os. Derfor ser vi nu mod den nye trend, glamcore.

Jeg synes, at det er dejligt, at vi går mere festlige tendenser i møde. Det booster nemlig i den grad mit humør at sætte knald på farverne. Det har jeg savnet. Velkommen glamcore!

 

2 Comments

 • alexandra

  Hehe! Så enig 🙂 Selv om jeg går mye i basisfarger er det utrolig forfriskende (og på tide) med litt forandring nå!

  • Salli

   Hehe, jeg er glad for at du er enig, Alexandra 😀
   Basisfarver er også gode – man kan jo så måske fyre den ekstra af med nogle iøjnefaldende accessories! 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.