øjenbryn
Make-up,  Skønhed

De 3 største øjenbryns-bommerter (og hvordan du undgår dem)

Som brynekspert er der nogle helt bestemte brynfejl, som jeg ser igen og igen. Det er oftest disse klassiske øjenbrynsfejl, der er på spil, når man kommer til mig, og synes, at det er rigtig svært, at at få de der øjenbryn til at makke ret. Man bare ikke rigtigt kan sætte en finger på, hvad der er galt.

Nogle af fejlene er nemmere at fikse end andre. Nogle kan fikses på 5 minutter, og andre har måske forårsaget mere permanent skade på din øjenbryn. Men der er altid noget at gøre!

øjenbryn

Læs også: 5 ting du skal vide, inden du får lavet balayage // del 1

1. Dine øjenbryn har den forkerte farve

Otte ud af ti brynkunder jeg har får både farvet og vokset deres øjenbryn hver måned. Det skyldes, at brynene er for lyse eller er ujævne i farven. Enten er brynene er utroligt lyse fra naturens side eller også bliver de afbleget af solen. Dette fremhæver huller i dine øjenbryn eller får dem til at se tyndere ud end de er. Det nemmeste og mest naturlige resultat får man ved at få farvet sine øjenbryn med semipermanent farve i den rette nuance. Det optimale er, at få blandet den rette farvenuance, der afstemmes efter hårfarve, hudtone og øjenfarve.

2. Øjenbrynene er for lange eller for korte

Dette punkt er faktisk utrolig vigtig, men desværre også utrolig overset. Det er nemlig sådan, at dit øjenbryns længde har en stor effekt på dine øjne og din næse.
Hvis brynets hale er for lang, så vil det visuelt få dine øjne til at se tunge ud ved at trække dem ned. Derimod hvis det er for kort, vil brynet miste balance og jeg synes altid, at det får ansigtet til at se meget bredt ud. Tjek om dit bryn har den rette længde ved at trække en lige linie fra næsefløjen og videre forbi den yderste øjenkrog (se også billedet).

Læs også: Ægte eller fake? Alt hvad du skal vide om eyelash extensions

I den anden ende har vi fejlen jeg selv har begået i mange år. Nemlig at være for ivrig med pincetten mellem brynene. Ved at have for meget afstand mellem brynene ser din pande større ud, og din næse syner bredere (yaiks!). Hvis der er for lidt afstand mellem brynene får man et mere sammenbidt udtryk. Tjek om dine øjenbryn har den rigtige afstand ved at trække en linie fra den lille kløft på siden af næsetippen og lodret op. Dér skal dit bryn starte. øjenbryn

Er dine øjenbryn for lange, så skal de selvfølgelig rettes til – gerne med voks, som giver det flotteste resultat.

Er de for korte, så bruger jeg fx en blyant i den rigtig nuance, hvor jeg med lette strøg forlænger brynet på en naturlig måde. Skyldes den manglende hårvækst overplukning af brynene, så kan jeg varmt anbefale at bruge en serum i en periode. Jeg selv er gået igang med Glamolash fra Rodial, som jeg bruger på både bryn og vipper. Indtil videre har jeg pæne fremskridt.

Læs også: Makeuplook: Classic Diva – winged eyeliner og røde læber

3. Dine brynhår er klippet for meget – dine øjenbryn stritter

Det kan være super frustrerende, når brynene stritter ud i alle retninger, det kender jeg selv alt for godt. Mange tænker, at løsningen er, at klippe dem helt ned, så brynhårene bliver meget korte. Men faktum er, at det kun gør ondt værre, og det får dine bryn til at se hullede ud. Så lov mig lige at lægge saksen lidt fra dig.
At trimme brynene kan være rigtig godt, men det er slet ikke alle det er nødvendigt hos, og når det er, så skal man være meget varsom. Er du i tvivl om, hvor meget du skal klippe af og oplever du, at dine bryn bliver hullede og stritter, så kan jeg kun anbefale dig at overlade det til en professionel, som er vant til at forme bryn.

Er dine bryn helt ustyrlige, så er løsning i det daglige, at bruge en rigtig god bryngel og noget plejende, som blødgør brynhårene. Jeg er fan af Ready, Set, Brow (vi taler 24 timers hold her) og Browvo Conditioning Primer som med keratin og soyaprotein plejer og blødgører brynene. Begge fra Benefit Cosmetics (forhandles i Sephora).

Øjenbryn

Er det gået helt i hårknude og mangler du inspiration til at få den bedste udgave af dine bryn? Så smid en kommentar herunder med dit brynproblem, og så vil jeg gladeligt hjælpe 🙂

7 Comments

 • Pil wittendorff Thomasen

  Du må så gerne kigge på mine bryn har i længere tid gået og overvejet om jeg skulle få dem permanentet men er stadig en anelse usikker. Så hvis jeg kunne få mine drømmebryn ved hjælp fra dig ville det da være fantastisk 😍 Hva skal man betale for din hjælp? ❤

  • Salli

   Hej Pil!

   Jeg laver brynbehandlinger (voks og farve) i Benefits Brow bar i Magasin Kgs. Nytorv og snart i den nye Sephora butik på Købmagergade. Hvis du tænker på at få dem rettet med voks og farve koster det 260 kr. Makeuptips er altid gratis 🙂 Fortæl mig om dine bryn – hvad har du af problemer med dem og hvordan vil du gerne have dem til at være?

   • Pil

    Jeg vil meget gerne sende dig et billede. Vil gerne have en pænere form også er der enkelte steder hvor jeg ikke får så meget hår som andre ❤ jeg kunne nok godt være interesseret i at få dem lavet når jeg er hjemme 😗

 • Sara

  Hej. Jeg har nogenlunde fine lyse bryn af mig selv. Men jeg tegner dem op hver dag. Plus jeg har semipermanent farve i brynene. Men jeg skal på badeferie her om 2 uger, og jeg vil gerne kunne tegne dem lidt op stadig uden at farven falmer når jeg går i vandet. Har du et tip til at få dem “vandtætte”?
  Mvh Sara

  • Salli

   Hej Sara. Jeg beklager, at jeg ikke har svaret på din kommentar – den var forsvundet for mig. Jeg vil klart anbefale dig, at få dem farvet med semipermanent farve. Det holder i op til 6 uger. Farven kan customizes så der bliver blandet præcis den farve der passer til dig. Ellers er jeg glad for Kabrow fra Benefit. Den holder rigtig godt i blandt andet regnvejr. Jeg kan ikke love at den vil kunne holde til at bade, men jeg oplever at den sidder kanon godt fast! 🙂 Knus Salli

 • Christina Lydersen

  Hej 🙂
  Jeg har været ved en et sted i Jylland som laver hairstroke og microblanding. Jeg har været der nogle gange nu men jeg oplever hun klipper mine bryn helt ned. Jeg har næsten ingen bryn fra naturens side og det er derfor jeg får laver hairstroke, men kun for det skal se naturligt ud, men er det virkelig normalt man klipper bryn næsten ned ? Og væk? Jeg er så frustrer og ked af det, for mine bryn bliver aldrig rigtig naturlige pæne.

  • Salli

   Hej Christina 🙂

   Jeg må ærligt sige, at jeg ikke forstår, hvorfor hun gør det. Jeg har forhørt mig hos en makeupartistkollega, som netop også har fået lavet microblading, og det var heller ikke noget der var en del af hendes behandling. Har du spurgt hende om årsagen til, at hun klipper dem ned?

   Uanset hvad, så ville jeg, hvis jeg var dig høre hende om hun ikke kunne undgå at trimme dem, og hvis du ikke allerede gør det, sørge for at få dem farvet med en semipermanent farve. Det får din microblading til at fremstå mere naturlig 🙂

   Har du læst mit indlæg om microblading?

   Kh. Salli

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.