Balayage – alt hvad du skal vide inden du får lavet balayage / del 1
Balayage er en fantastisk hårfarveteknik, og ligenu er den på alles læber. Men hvad skal du egentlig vide inden du bestiller tid hos frisøren? Læs med her, hvis du vil gå fra salonen med en balayage som en Victoria’s Secret model!
Dette er første del af guiden – læs 2. del her. Læs også mere grundlæggende om hvad balayage er lige her.
Jeg har nemlig før skrevet et indlæg om balayage, og det har lige siden været bloggens mest læste indlæg.
Efterfølgende har jeg fået mails og forskellige spørgsmål på Instagram om balayage, frisøranbefalinger m.m. og derfor bestemte jeg mig for, at dedikere et helt indlæg til dele ud af mine balayage-erfaringer til jer.
Læs også: De 3 største øjenbryns-bommerter (og hvordan du undgår dem)
Men ikke nok med det. Til denne guide har jeg også assisteret mig med en specialist på området. Det er norske Anette Jonassen. Hun er Wella Master Color Expert, og arbejder til dagligt i Klippestuen Z på Frederiksberg.
Hun har fortalt mig om de ting, som hun synes, der er allervigtigst, at kunderne har gjort sig tanker om, og er forberedt på, inden de kommer i salonen. Det er faktisk også Anette, der har lavet min balayage på det øverste billede:-)
Nu lyder det måske som en hel videnskab. Det er det altså ikke, og det behøver det heller ikke at blive gjort til. Vi tager det derfor i 5 overskuelige punkter. Da det blev et langt indlæg, har jeg valgt at dele det op i to. Du får derfor de første tre punkter her, og de næste to på søndag. Så kig ind igen senere på weekenden til lidt hyggeligt søndagslæsning.
1. Find inspiration til dit balayage look
Det er så spændende at surfe og søge efter et nyt hårlook. Det er jo faktisk næsten som at give sig selv en ny tøjstil. Af flere årsager er det en rigtig god ting, at lave sin research grundigt inden man skal have lavet noget nyt ved sit hår.
Specielt når man skal have lavet sådan noget som balayage, er det nødvendigt at afstemme med både sig selv og frisøren hvad du ønsker, for der er så uendeligt mange varianter, at det nærmest kun er fantasien, der sætter grænser.
Der er alt lige fra my little pony hair (pastelfarverne) til grannyhair (det sølvfarvede hår) og selvfølgelig den naturlige, solkyssede balayage a la Gisele Bündchen og Jennifer Aniston.
Læs også: Ægte eller fake? Alt hvad du skal vide om eyelash extensions
Det er derfor en rigtig god idé at finde noget billedemateriale, som er i stil med hvad du ønsker dig. Her er Pinterest og Instagram dine bedste venner. På sidstnævnte kan du søge efter #balayage, #ombre, #sombre og #hair og tage et screenshot på telefonen.
Når du forventningsafstemmer på den måde, gør du det iøvrigt også meget nemmere for frisøren at forsøge at indfri dine ønsker og dermed gøre dig tilfreds. Konkrete forslag og billeder af, hvad du egentlig forestiller dig. Hvor meget “tør” du at få farvet og hvor meget er du villig til at få klippet af spidserne. Det kan være svært at forklare med ord.
Jeg har selv oplevet, at gå skuffet fra en salon, hvor en del af årsagen lå i, at forventningsafstemningen ikke var på plads fra start. Derfor har jeg altid billeder med, for at give frisøren en bedre chance for at forstå mig.
Anette bad mig lige tilføje en lille ting: mange af de billeder, man kan finde på nettet af balayage er ofte farvet over flere omgange. Desuden er de, som med så mange billeder på internettet, også ofte photoshoppet. Husk at have det i baghovedet, når du sidder og kigger nettet igennem for smukt hår.
2. Vælg den rigtige frisør til at lave din balayage
Denne er måske selvsagt for nogle, men bestemt ikke uvæsentlig! Det er desværre ikke alle frisører, der har lige stor erfaring med denne farveteknik. Desuden er det også et spørgsmål om stil. Da der er flere forskellige måder at lave sådan en farvning på, så ser de også gerne meget forskellige ud.
Derfor er det essentielt for et lækkert resultat, at du finder en frisør, som du stoler på, som rammer din smag og har den knowhow, der skal til.
Her har jeg heller aldrig holdt mig tilbage, hvis jeg har spottet noget hår på gaden, som jeg synes var smukt. Jeg sætter gerne efter, for at få et navn og nummer på en frisør 🙂 Selv tager jeg det da også kun som et kæmpe kompliment, når andre spørger ind til mit hår. Så ser man noget misundelsesværdigt hår, så skal man ikke tøve med at spørge ejerkvinden ind til det.
Igen er Instagram et fantastisk redskab til at finde en frisør. Her kan du se deres tidligere arbejde, og det er derfor nemt at gennemskue, om I taler samme “sprog”, inden du bestiller tid.
Anette ligger jævnligt balayages op på sin instagramprofil – tjek hende ud på @hairbyanettej.
For inspiration fra udlandet kan du kigge forbi @guy_tang. Guy Tang er balayagetekniker på guru-niveau. En del af mine søde dagdrømme handler om, at jeg sidder i hans frisørstol, men det kommer nok ikke lige til at ske foreløbigt, da han har lukket hans kundeliste 😉
Kort sat, hvis de balayages din frisør laver, ligner det arbejde, som Guy Tang slår op på hans sociale medier, så er hans eller hendes balayage-kompetencer nok ikke helt ved siden af 😉
Guy Tang har også lavet en kollektion af balayage clip-in extensions i samarbejde med det eksklusive extensionbrand Bellami. Det var dem Anette anbefalede mig, da jeg spurgte til clip-in extensions efter hun lavede min første balayage.
Bellami har iøvrigt også lavet en extension kollektion i samarbejde med Kylie Jenner. Nysgerrig? Tjek det ud lige her.
<
p style=”text-align: center;”>
Balayage a la Guy Tang – to die for!
3. Du kan ikke nødvendigvis få det, som du forestiller dig
Nu er du på vej til frisøren, og du har måske glædet dig i flere dage… Så er det muligvis også her, at du kan blive en anelse frustreret. Du har netop fundet det ultimative yndlingslook og viser opstemt billederne til frisøren.
Så er det muligvis nu, at hun fortæller dig, at det ikke kan lade sig gøre. Det kan være fordi det ikke matcher din hudtone, at det er urealistisk at blege det så meget over én gang eller lignende.
Pis.
Faktorer som kan være en udfordring for din balayage:
• Dit hår er meget svækket pga. for meget afblegning
• Dit hår er blevet slidt ved hyppig brug af føntørrer og krøllejern
• Håret mangler generel daglig pleje, så det er tørt og kruset og vil skades meget af blegningen. Hvis skællaget på håret er smadret (af fx afblegning) vil farven falme og spidserne vil knække. Det vil derfor blive udfordrende at vedligeholde og holde lækkert. Her er Olaplex som tidligere nævnt, ideel til at genopbygge og styrke håret indefra inden du får lavet balayage.
• Håret er farvet i forvejen, og derfor har det kunstige pigmenter i sig, som skal bleges ud, før man kan komme ned til den lysning, som er ønsket.
• Dine hårstrå er grove/tykke (som man tit ser på udenlandske piger), og vil typisk have meget stærke røde pigmenter, der oftest skal afbleges flere gange. De fine nordiske hår er nemmere at lysne og korrigere, men kan også ofte kræve flere afblegninger.
Derfor er det også en fordel, hvis du har forberedt dig på netop dét oppe i punkt 1. En strategi kan være, at finde nogle ‘backup-looks’, som I så kan ty til istedet for. Det vigtige er her, at du har en god dialog med frisøren, sådan at du forstår, hvad der kan lade sig gøre, og hun forstår hvad du ønsker (hvad du bestemt ikke ønsker).
Når det så er sagt, så mener jeg, at hvis alt andet fejler, så hop på den naturlige, solkyssede balayage. Den går man aldrig fejl af, for den er SÅ klædelig og vedligeholdelsesfri.
Dette var de første tre ting, du skal vide før du hopper i salonen…
I næste indlæg vil jeg give dig de tips, du skal bruge for at løse udfordringerne, og råd til hvordan du selv kan sørge for et smukt resultat! Læs det lige her!
2 Comments
Kim
Super godt indlæg om balayage!
Men du fik ikke nævnte os over på BalayageFrisør.dk. Vi er specialister indenfor faget og ligger i København.
Vi elsker at lave flot balayage hår!
Salli
Hej Kim. Nej, det gjorde jeg ikke, for jeg har aldrig været i jeres eller stiftet bekendtskab med jeres salon, og kan derfor af gode grunde ikke anbefale jer😊