Bioeffects aktive ingrediens er EGF – Epidermal Growth Factor.
Hudpleje,  Skønhed

Bioeffect og EGF – hvad er Epidermal Grow Factor?

I efteråret blev jeg spurgt, om jeg ville teste det meget omtalte hudplejemærke Bioeffect. Det var svært at sige nej til. Jeg har nemlig længe været nysgerrig på den helt særlige ingrediens, som alle Bioeffects produkter er baseret på, nemlig det plantebaserede EGF, som udvindes af bygplanter på Island.

Produkt sendt til test af spashop.dkMed en patenteret teknologi kan Bioeffect, som de eneste i verden, producere plantebaseret EGF. Plantebaseret EGF er identisk med hudens naturlige EGF protein, som findes i det menneskelige DNA.

Proteinet dyrkes i bygplanter, som i dyrkes et højteknologisk drivhus på den islandske halvø Reyknanes. I den videnskabelige verden er vækstfaktorer anerkendte for deres evne til at stimulere cellefornyelsen, fremme sårheling og stimulere produktionen af kollagen og elastin.

Læs også: Hvad 13 år i skønheds- og modebranchen har lært mig om livet

Bioeffects aktive ingrediens er EGF – Epidermal Growth Factor. En vækstfaktor, der stimulerer dannelsen af nye sunde hudceller i huden. Læs mere om Epidermal Growth Factor nedenfor.

For nogle år siden besøgte jeg den blå lagune på Island, hvor jeg mærkede lagunens og de islandske hudplejeprodukters effekt på særligt min psoriasis. Lige siden har jeg haft stor respekt for islandsk skønhedspleje generelt. De kære islændinge kan altså noget på det område, og Bioeffect er så sandelig ikke nogen undtagelse.

Bioeffect aktive ingrediens er EGF – Epidermal Growth Factor.

Hvad er EGF – og hvordan virker det?

Opdagelsen af EGF (Epidermal Growth Factor) fik Nobelprisen i 1986, da proteinet har en central rolle i hudens fornyelsesproces. Proteinet findes naturligt i huden og fungerer som budbringer mellem hudcellerne og stimulerer cellefornyelsen.

I vores unge år har vi en høj forekomst af EGF. Med alderen begynder vores egen produktion af EGF at dale, hvilket betyder, at hudcellerne fornyes langsommere og forringer deres evne til at regenerere. Huden mister derfor sin fasthed, den bliver tyndere og mere sårbar og de første linier bliver til permanente rynker.

I den videnskabelige verden er vækstfaktorer anerkendte for deres evne til at stimulere cellefornyelsen, fremme sårheling samt udglatte og smidiggøre huden.

Læs også: Microblading / 3D Bryn – om fordele og ulemper ved permanent makeup

De aktive proteiner reaktiverer altså hudcellernes egen fornyelsesproces og stimulerer produktion af kollagen og elastin.

Bioeffect er nok mest kendt for deres hyperkoncentrerede bestseller, Bioeffect EGF Serum. Her bruger man blot 2-4 dråber hver aften. Indrømmet, så er denne serum en kostbar affære. Men den er enormt drøj i brug, og mange ser faktisk resultater allerede efter få dage! Jeg selv oplevede, at min hudtone blev meget mere jævn og klar i gløden. Den bruges alene på ren hud, så du sparer toner, serum og natcremen i de perioder.

Bioeffects aktive ingrediens er EGF – Epidermal Growth Factor.

Men der er efter min mening et par oversete produkter fra Bioeffect, som virkelig er værd at se nærmere på:

Bioeffect EGF Eye Mask Treatment – deres opkvikkende, fugtmættende og udglattende eyepatches til den trætte hud omkring øjnene. Dem har jeg også haft æren af at teste, og jeg oplevede en lysnende effekt på mine mørke rander, udglatning af mine linier og generelt bare friskere øjenomgivelser. Perfekte til før store begivenheder, hvor du vil gøre lidt ekstra, eller hvis du blot er inde i en periode med for lidt søvn. Kan købes her.

Bioeffect Body Intensive – en bodylotion, som indeholder EGF i en lidt mindre koncentreret dosis end deres serum. Du får alle alle ovenstående egenskaber til hele kroppen. Kun få bodylotions kan prale af at være så effektive! Den kan købes her.

TIP: Hos spashop.dk får du i øvrigt 10% rabat på hele deres webshop, når du signer op til deres nyhedsbrev 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.