makeup look med naked heat
Make-up,  Skønhed

Microblading og 3D Bryn – om fordele og ulemper ved permanent makeup

Microblading, også kaldet 3D bryn, er teknikken, hvor man imiterer øjenbrynshår ved at tegne meget fine hårlignende strøg ind i øjenbrynet, så det falder ind i de hår man allerede har. Det bliver lavet enten i hånden eller med en maskine. Når det er lavet flottest kan man næsten ikke se forskel på det virkelige øjenbryn og på de påtegnede hår. Der er dog flere ting, man skal tage op til overvejelse, hvis man tænker på at få lavet permanent makeup, som jeg vil dele med dig i dette blogindlæg.

Når man søger på nettet efter artikler og generel viden om permanent makeup, så synes jeg, at der er en stor overvægt af  ukritiske, positive holdninger og artikler. Derfor tillader jeg mig her, at tage de lidt mere kritiske briller på i forhold til microblading og permanent makeup. Jeg syntes ikke, at en trend, som giver så radikal og permanent forandring i ansigtet, kun bør portrætteret fra én vinkel.

Læs også: Salli’s Beauty Obsession: mascaraen, der får dine vipper til at gro sig lange

Udsving i fagligheden

Der kan være mange årsager til, at man ønsker permanent makeup. Det kan være sygdomsrelateret som fx med alopecia, det kan også være i forbindelse med kræft og kemoterapi. Sidst men ikke mindst kan blot være, at man har utroligt få brynhår fra naturens side. Uanset hvad, er det for dem der får flotte resultater en lettelse. De slipper for dagligt, at fremhæve bryn, læber, eyeliner eller hvad man har fået lavet.

Jeg har i min tid som makeupartist og brynekspert set nogle flotte 3D bryn med ultratynde hårlignende streger, der til forveksling lignede ægte hår. Men jeg har desværre også set det modsatte: tykke blålige streger tegnet parallelt tværs hen over brynet. Oftest siddende på en fortrydningsfuld ejermand, som beder mig om tips til at dække det til med makeup.

Det er så her min splittelse i forhold til permanent makeup opstår. For der er store udsving i kvaliteten og fagligheden alt efter, hvor du får det lavet.

For at man kan tage den rigtige beslutning om, hvorvidt man skal have lavet fx microblading, så er det vigtigt, at man gennemtænker de udfordringer, som der er i det. Hvis du af den ene eller anden grund skulle fortryde, så er det en temmelig kostbar og langsommelig process at komme af med.

Læs også: De 3 største øjenbryns-bommerter (og hvordan du undgår dem)

Dette skal du være opmærksom på ved microblading og permanent makeup:

Der er stor forskel på billeder og virkelighed

Når du ser billeder af microblading, så tænk altid over den forskel, der er på billeder og virkelighed. Mange bliver opsat på ideen, fordi de har set smukke billeder og videoer af microbladingbryn på facebook og instagram. Microblading og permanent makeup ser anderledes ud på billeder end det gør i virkeligheden – ligesom almindelig makeup i øvrigt gør. De påtegnede hår og de faktiske hår blender altså bedre sammen på billeder end i virkeligheden. Det er især vigtigt at huske på, når du kigger efter klinikken, som skal lave din permanente makeup. Derfor har du den største chance for succes med permanent makeup, hvis du går til et sted, hvor du rent faktisk har set deres håndværk in real life! Nøjagtigt ligesom jeg beskrev i indlæggende omkring balayage her og her.

Microblading skal vedligeholdes

Behandlingsprocessen foregår over to gange. Når den er overstået, så skal du kalkulere med at vedligeholde dem. Det vil sige, at have farven frisket op en til to gange om året. Så at vælge microblading kræver altså en commitment, ikke mindst økonomisk. Dette betyder dog ikke, at farven forsvinder fuldstændigt, hvis du vælger ikke at få farven frisket op. Det betyder bare, at farvetonen ændrer sig, og at det bliver mindre defineret.

Farven forandrer sig

Som nævnt vil pigmentfarven med tiden uundgåeligt trække anderledes op. Det vil sige, at farven på brynene enten bliver rødlig eller blå/grålig afhængigt af typen af pigment og din hud. Dette betyder to ting: at microblading faktisk er den bedste teknik, når det kommer til permanent makeup på øjenbrynene. Den rødlige eller blå/grålige farve er mindre synlig på microbladede bryn end på de fuldstændig påtegnede bryn. Her vil en rødlig eller blå/grålig tone ses endnu tydeligere.

Microblading - 3D bryn og permanent makeup - I'm Salli, skønhedsblog af Salli Villefrance

Er jeg så imod permanent makeup og microblading?

Nej, det er jeg ikke. Jeg forstår godt irritationen over manglenede øjenbryn, utydelig læbelinie eller andet. Men jeg ved også, hvor hvor stor en effekt, man kan lave med meget lidt af den slags makeup, som kan vaskes af igen. Derfor synes jeg bare, at man virkelig skal gøre op med sig selv hvorvidt det er NEED eller NICE to have. Er det dovenskab, eller er du oprigtig ked af det naturen har givet dig?

Hvis det er et spørgsmål om manglende brynhår, så prøv først med en brynserum, som booster brynenes hårvækst. Det er en mindre drastisk løsning og trods alt billigere.

Lad mig tage mig selv som eksempel. Jeg har, hvad makeup angår, udviklet stil og smag over de seneste år. Idag ville jeg nødigt sidde med et permanent resultat af min makeupsmag, som den var for fem år siden. Uanset hvor pænt det så måtte være blevet laveIkke fordi, der nødvendigvis var noget galt med min stil dengang. Men moden ændrer sig med tiden, så jeg foretrækker ganske enkelt idag noget andet.

Lidt ligesom at der er mange, der idag fortryder at have overplukket sine bryn dengang, at moden var de tynde, skarpe bryn, så er jeg ret sikker på, at jeg ville have været for fikseret af datidens trend, til at jeg ville være glad for resultatet idag.

Uanset hvad, så skal jeg være den første til at forstå, at man gerne vil gøre noget ved sit udseende. Jeg synes bare, at permanente forandringer som med så meget andet, kan tage overhånd – og når det kommer til vores ansigter, så ved vi jo alle godt, at man skal være ekstra forsigtig med drastiske forandringer.

2 Comments

 • Methe Blicher

  Kære Salli,
  Jeg har brug for dit råd vedr øjenbryn og 3d efter jeg har læst din blog.
  Jeg har fået kemo tilbage i 2015 og mine øjenbryn er kommet tilbage, men langt fra hvad de var engang og jeg overvejer nu 3d.
  Jeg har øjenbryn, de er bare lidt udefinerbare og tyndhårede. Fx har jeg ikke haft betydeligt brug for pincet siden 2015.(det siger en del)
  Jeg vil gerne have mit ansigt rammet ind igen, men ikke med makeup. Kan ikke lide det kunstige look.
  Jeg er dog også bekymret når jeg læser din blog. Kan øjenbrynene aldrig vende tilbage til naturligt look efter 3d?
  Jeg har en tid hos Scandinavian Skincenter i Malmø på onsdag. (Uuha):-))

  • Salli

   Kære Methe

   Tak for din kommentar. Jeg vil svare så godt jeg kan uden at have set dine bryn 🙂
   Først og fremmest vil jeg høre, om dine bryn er lyse? I så fald vil jeg kraftigt anbefale at farve dem med semipermanent farve. Det gør en kæmpe forskel på, hvor tætte dine bryn ser ud, og dernæst også mængden af makeup/pigmentering, du har brug for at få på dem.

   Når jeg stadig bringer brynmakeup på banen er det fordi, at der er utrolig mange muligheder for at få et super naturligt look med de rette produkter, så jeg synes ikke, at du helt skal udelukke det endnu, og det kan evt. være en fin måde at binde dine brynhår og 3D pigmenteringen sammen. Nederst i kommentaren har jeg linket til to produkter, som jeg synes er værd at kigge nærmere på (hvis du ikke allerede har testet dem) 🙂

   Mht. til dit spørgsmål omkring 3D bryn. Pigmenteringen vil aldrig gå fuldstændig væk igen, men den vil ændre nuance og slides af på nogle områder, så det er noget, som skal vedligeholdes, og hvis man er forberedt på det, er det jo helt fint. Jeg kender flere kvinder, som er utrolig glade for deres 3D bryn – men som du sikkert også ved, er det så vigtigt at gøre sin research, så man vælger det rigtige sted at få det lavet.

   Hvis du stadig har mod på det, så er disse mine bedste anbefalinger på brynprodukter, der er nemme at bruge og giver et meget naturlig, blødt look:
   Divaderme Brow Extender – en form for pudder med fibre, som du børster på med en aplikator. Giver blød definition, farve og fylde. https://www.matas.dk/divaderme-brow-extender-ii–espresso-brown
   Essence Make Me Brow Eyebrow Gel – er en rigtig fin bryngel med fibre i, som sætter, farver og giver fylde til brynhårene. Bemærk, at den adskiller sig fra Divaderme ved kun at sætte sig på hårene – ikke på huden, hvilket gør looket meget naturligt. Den koster kun 21 kroner (I know, det lyder helt skørt!), så for mig er den helt og aldeles uundværlig! Den vil være rigtig fin sammen med 3D bryn til at bygge dine egne brynhår lidt op. Den kan købes i Føtex. https://www.essence.eu/dk/products/oejne/oejenbryn/e/product/make-me-brow-eyebrow-gel-mascara-02/

   Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Skriv igen, hvis du har flere spørgsmål 🙂

   Kh. Salli

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.