hindbærmarmelade, lowcarb, lchf marmelade, bær, hindbær, lchf dessert, sukkerfri marmelade, lowcarb dessert, sukkerfri dessert
Lowcarb opskrifter

Verdens nemmeste lowcarb hindbærmarmelade og noget om chiafrø

Denne dejlige hindbærmarmelade er vitterligt så nem at lave, at det er til at skrige over. Den er tilmed sund, og hvis du ikke spiser et helt glas af gangen, så er den også rar ved dit blodsukker. Den passer godt til alt lige fra enhver ost til desserter.

Jeg brugte den fx også sidst jeg bagte hindbærsnitter og som sauce på ris a la manden juleaften (jeg bryder mig ikke om kirsebærsauce – ja, jeg ved godt jeg er mærkelig). Prøv den til cremecheese naturel eller en god brie. Lav gerne dobbeltportion og hæld på fine syltetøjsglas. Det er altid dejligt at have stående, lige til fx at pifte desserten eller brunchen lidt op. Mums.

Måske kender du chiafrø – hvis ikke, så riv dig og køb et glas. De kan fåes på nettet og i alle større supermarkeder som Føtex eller Kvickly. Når du finder ud af de mange fantastiske retter du rent faktisk kan bruge dem til, så bliver de helt uundværlige og du glemmer hvad de koster! De er drøje i brug. Et glas med 500 g. holder ca. 3-4 mdr. i mit køkken.

De har den geniale egenskab, at de suger 10 gange deres egen vægt i vand, og når man tilsætter dem i væske, så gelerer de og på den måde tykner de væsken. Der kan laves grød af dem og de kan tilsættes bagværk. Maler man dem til mel i en kaffemølle eller en morter kan man lave den lækreste, mættende og topsunde chokolademouse. Men mere om det en anden dag.

  • Og nå ja, har jeg sagt at de er proppet med næringstoffer og kostfiber?

De indeholder bl.a.:

  • Kostfibre – fire gange så mange som i hørfrø.
  • Kalk – seks gange mere end i sødmælk.
  • Antioxidanter – 15 gange flere end i broccoli.
  • Omega-3-fedtsyrer – to skefulde indeholder mere end en laksefilet.
  • Masser af proteiner – lige så meget som solsikkefrø.
    (kilde: iform.dk)

TIP! Denne portion hindbærmarmelade, hvor der er til 2 mindre marmeladeglas, indeholder altså mere omega-3 end en laksefilet

hindbærmarmelade, lchf, lowcarb marmelade, lowcarb dessert, lchf dessert, chiafrø, chiaseeds, chia, chiafrø opskrifter, marmelade uden sukker, sukkerfri marmelade, glutenfri, økologisk marmelade, hindbær
Til venstre ses en LCHF-dessert toppet med hindbærmarmelade og et drys kokosflager og kakaonibs. Til højre den færdige marmelade. Har den ikke bare den smukkeste farve?

Ingredienser til verdens nemmeste hindbærmarmelade:
300 g. frosne hindbær
2 spsk kokossukker eller sukrin gold
3 spsk chiafrø
Saften fra en kvart appelsin
1/2 tsk. vaniljepulver – ikke vaniljesukker!

Sådan gør du:
Hæld hindbær i en gryde og varm dem op under omrøring. Tilsæt kokossukker, vaniliepulver og appelsinsaft. Når blandingen er rørt ud og blevet en ensartet masse tilsættes chiafrø. Lad marmeladen simre mens der røres rundt.
Når hindbærmarmeladen har en passende konsistens, så køles den lidt og hældes derefter på sylteglas.

Smag evt. til med mere kokossukker, hvis du ønsker den lidt sødere – men en lidt syrlig marmelade kan også være lækker.

TIP! Husk at skylle dine rengjorte sylteglas med en atamonopløsning – 1 tsk atamon til 1 dl varmt vand. Derved konserverer du uden baktusser.

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.