Drinks og cocktails,  Lowcarb opskrifter

Portonic – en klassisk lækkerhed i ny og sommerlig forklædning

portonic, portvin, cocktail, sommerdrink, punch, drinkDe seneste tre somre har jeg haft en helt og aldeles favorit, når det gælder en kølig cocktail i sommervarmen, nemlig en Portonic. Hvis du er vild med Gin & Tonic, så kan jeg anbefale dig at læse med her.

En Portonic er enkel at lave, og så smager den bare hammergodt! Jeg blev introduceret for denne lækre sag for nogle år siden på et modeljob en varm sommerdag. Der skulle skydes billeder hele dagen til et tøjkatalog, og på sådan et job er det ikke unormalt, at jeg har ca. 65 tøjskift. Når solen bager, og man skyder på location, kan det derfor være en aaaanelse hedt 😉 Jeg blev budt på en kølig forfriskning da vi spiste frokost, hvilket jeg selvfølgelig takkede ja til. Mine portvinselskende kunder serverede da denne cocktail for mig, og jeg var helt tosset med den.

Læs også: ‘Sommerens lækreste cocktail: tonic med appelsin og hyldeblomst’

Denne longdrink er hurtig at lave, og du behøver kun få ingredienser. Den er allerbedst kold, derfor bruger jeg gerne nogle store isterninger, som holder længe, når det er varmt. Portonic er min go-to, når der skal hygges og soles på altanen, og selv portvinsskeptikere må overgive sig til denne læskende cocktail! Den er en god pendant til en G&T, så hvis du trænger til lidt afveksling fra den, så kan jeg kun anbefale dig at smage den.

Ingredienser:

1 del hvid portvin
2 dele Tonic Water (fx Schweppes Tonic)
Store isterninger
Et fint glas
Evt. et par blade citronmelisse eller en limeskive

Put isterninger i glasset og tilsæt portvin og tonic og evt. citronmelisse el. limeskive. Rør rundt i glasset med en rørepind. Voilá! 🙂

Apropos altanhygge (over en portonic, selvfølgelig!) med manden i mit liv og Nellemusen, som vist keder sig lidt 😉

imsalli, salli villefrance, salli villefrance model

2 Comments

  • Helene

    Sikke nogle fine billeder 🙂 Portonic er nok en af de lækreste drinks, jeg har smagt. Jeg blev fuldstændigt hooked på den, da du serverede den for mig. Så god! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.