Topping til skyr // Sund rugbrødsmüsli med frø og nødder
Så slutter min sommerferie idag, og det betyder skolestart og tilbage til hverdagen. Det betyder også at jeg skal tænkte i lækre, men også hurtige og nemme morgenmadsalternativer, som kan holde mig mæt og fyldt med energi indtil formiddagstid. Derfor lavede jeg denne topping til skyr, som jeg godt kan lide at spise til morgenmad.
Jeg er altså typen, der hellere vil sove ti minutter længere, end at stå op og lave en avanceret morgenmad – men jeg bryder mig til gengæld heller ikke om, at spise det samme hver evig eneste dag. Derfor fandt jeg på denne müsli, som smager utrolig godt, og hvor man kan tilsætte diverse ingredienser, så den varieres i det uendelige. Mange af ingredienserne har du garanteret i dit køkken i forvejen, og du kan vælge lave en stor portion af gangen og opbevare i en lufttæt beholder, så du har til længere tid af gangen. Desuden er det en super måde, at få noget ud af det rugbrød, som har ligget et par dage, og derfor ikke længere er så spændende at spise med pålæg.
Ingredienser:
5 cm groft rugbrød – gerne lidt tørt, så er det nemmere at rive
En halv håndfuld solsikkekerner
En god håndfuld hakkede hasselnødder
En halv håndfuld sesamfrø
En halv håndfuld hørfrø
En håndfuld revet kokos
En hel vaniliestang
3-4 spsk blomsterhonning
1,5-2 tsk kanel
Riv rugbrødet. Rist alle nødder og kerner på en tør pande til de bliver gyldne. Tilsæt revet rugbrød, og lad det riste sammen med nødder og frø. Skrab vaniliekornene ud af vaniliestangen og tilsæt til müslien. Tilføj honning 1 spsk af gangen og vend det godt rundt – tilsæt derefter en spsk mere og så videre. Tilsæt til sidst kanel og kokos og vend det rundt. Smag til og tilsæt evt. lidt mere honning eller kanel efter smag. Husk at honningen får blodsukkeret til at stige lidt (dog ikke så voldsomt som hvidt sukker!) og kanelen stabiliserer det.
Server med skyr, A38 eller fromage frais efter behag og bon appetit! 🙂
Tip! Drys evt. lidt hakket mørkt chokolade, tørrede tranebær eller friske hindbær over for at variere fra dag til dag 🙂