Saltede mandler – en lækker sund snack!
Når det kommer til en sund snack, så er disse saltede mandler min absolutte favorit. Mandler kan for mig godt blive lidt trivielle at spise direkte fra posen, så jeg kan godt lide at gøre lidt ved dem, så de bliver en sund snack, som jeg spiser med velbehag. Disse saltede mandler tager mine crawings efter saltede chips, og de er også gode i salater og i madpakken.
Har jeg lange dage på farten, så tager jeg gerne en håndfuld med i tasken, så jeg har lidt til, hvis jeg skulle risikere at falde for fristelser som chips, popcorn m.m. Hvis du er mere til cashewnødder kan jeg anbefale et kig på min opskrift på BBQ Cashews :-))
Jeg er faktisk lidt betaget af disse mandler, for de ser så smukke ud med det hvide saltstøv på sig. Nærmest som om der har lagt sig frost over dem.
Læs også: #EATCLEAN – 3 nemme opskrifter der restarter dine kostvaner
Opskriften her er til 200 g. mandler, men jeg kan varmt anbefale, at lave dobbelt portion nu hvor du er igang – jeg tror ikke du vil fortryde det! 🙂
Saltede mandler
Sådan gør du:
200 g. mandler med skind.
3½ spsk hav- eller Himalaya salt
2 dl. vand.
Kog vandet med saltet i til det er helt opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter. Si vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen med mandlerne i ovnen i 20 minutter ved 150 grader. Lad dem køle af. Når de bliver kolde, bliver de helt sprøde. Mums!
De kan sikkert holde sig længe i et lukket glas – men jeg har aldrig prøvet at have dem liggende i mere end en uge 🙂
One Comment
Pingback: