Kager og lækkerier

Verdens lækreste chokoladekage

chokoladekage, fødselsdagskage

I weekenden begik jeg en chokoladekage. Det der med at bage kage er ellers ikke noget jeg gør ret ofte – sådan ca. 3 gange om året vel. Men jeg tænkte ’til helvede med lowcarb’ for jeg havde lyst til at forkæle min kæreste lidt. Derfor blev det til denne chokoladekage, som jeg vil vove at påstå, er verdens bedste!

Jeg indrømmer, at denne kage ikke hører under noget som helst, jeg normalt prædiker om mad. Men somme tider skal der være plads til udskejelser – og så er denne chokoladekage altså ikke den værste, at være den sunde kost utro med. Det mindste man kan gøre, når man skal bryde reglerne, er i det mindste at gøre det ordentligt. Og det blev de. Altså brudt ordentligt. Min kæreste har levet af chokoladekage hele weekenden. Han beskriver den “Som et orgie i hans mund”. Hvilke billeder det så bringer frem på din nethinde, vil jeg dog helst ikke stå til regnskab for 😉

chokoladekage, fødselsdagskage

Jeg brugte min fantastiske Thermomix til at lave kagen, hvilket gjorde det rigtig nemt. Den kan også sagtens laves uden en Thermomix, så har du ikke sådan én i maskinparken, så er det ikke noget problem. Opskriften er stærkt inspireret af Sofie’s Spisekammer, men du får her mine egne måleforhold og små ændringer jeg har lavet undervejs. Jeg har desuden tilføjet en kakao-smørglasur for at gøre den ekstra fyldig og lækker.

Kagen kan snildt holde i flere dage, så længe den er overdækket og i køleskab. Faktisk er den om muligt endnu bedre på 2. dagen, så hvis du skal lave den til en bestemt lejlighed, så kan du uden problemer lave den i forvejen.

Du skal bruge:
Kage:
4,5 dl sukker
3 æg
150 gram smeltet smør
6 store spiseskeer kakao
2,25 dl mel
0,5 tsk vaniljepulver
0,5 tsk bagepulver
50 g saltede peanuts
100 g hasselnødder
1 spsk frysetørret kaffe

Smørglasur:
75 g smør
5 spsk lunken vand
3,5 dl flormelis
1 spsk kakao
0,5 tsk vaniljepulver

Chokoladekagen // Sådan gør du:

 1. Hak nødderne groft med kniv / i Thermomixeren ved trin 3,5/15 sek. Hæld nødderne over i en anden beholder
 2. Smelt smøret i en gryde / røreskålen på 70 g.
 3. Tilsæt frysetørret kaffe til det smeltede smør og rør det grundigt sammen / ved trin 2/5 sek.
 4. Tilsæt resten af ingredienserne
 5. Hæld dejen i et stort ildfast fad eller i en springform (jeg brugte en på 26 cm i dia.) beklædt med bagepapir.
 6. Bag i en forvarmet ovn på 175 g. i 30-35 minutter.
 7. Tag kagen ud og lad den køle af i formen

Smørglasur // Sådan gør du:

 1. Smelt smørret i en gryde / i Thermomixeren ved 70 g.
 2. Rør vand i og tilsæt derefter flormelis, kakao og vaniljesukker.
 3. Rør til glasuren er helt jævn med et piskeris / ved trin 4/15 sek.
 4. Tag kagen forsigtigt ud af formen og fordel glasuren over kagen. Skal kagen serveres på et kagefad, synes jeg, at det er flot, at lade glasuren dække siderne også.
 5. Tilføj pynt, hvis du vil. Jeg har her brugt hakket hvid chokolade og guldperler fra Dr. Oetker.
 6. Lad glasuren stivne og server!

Kagen er eminent til fødselsdag som dessert eller bare til kaffen.
Den er tung, så man spiser ikke kæmpe store stykker af gangen. Der er snildt til 8 kageelskende personer i denne portion.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.