Kager og lækkerier,  Lowcarb opskrifter,  Sunde snacks

Delikate konfektkugler uden mælk, gluten og sukker

raw konfektkugler uden mælk, gluten og sukker med guldstøv fra mill & mortar

Jeg har begået disse delikate og julede konfektkugler. De er helt fri for mælkeprodukter, sukker og mel. De pynter gevaldigt, når de er rullet til små runde kugler, og trillet i kakaopulver eller kobberfarvet kagestøv . Men de er også fine au naturel.

I det lille hjem blev der skreget efter noget juleagtigt i form af dekorationer og lidt spiseligt. Det blev der disse lækre raw konfektkugler ud af. De delikate konfektkugler smager så godt og kan selvfølgelig spises hele året. Men her i juletiden hvor vi ofte stopper os med alt muligt tvivlsomt, så er de med hampproteinen og acaipulveret et sundt og ret næringsrigt alternativ til alt det konventionelle juleguf.

Læs også: December er dyr – bliv lækker til jul og nytår på budget

De stiller hurtigere ens trang til sødt end man lige regner med, og derfor spiser man ikke så mange af gangen, hvilket jeg synes er rigtig skønt! Disse raw konfektkugler er virkelig indbegrebet af cleaneating. Se bare ingredienslisten nedenfor…

raw konfektkugler uden mælk, gluten og sukker med guldstøv fra mill & mortar

Når det kommer til disse konfektkugler er en god køkkenmaskine/foodprocessor uundværlig. Den blender ingredienserne helt glatte og gør det nemt og hurtigt at lave ‘dejen’.

Du skal bruge:

200 g. mandler
100 g. tørrede abrikoser
100 g. tørrede dadler
4 tsk kakaopulver
3 tsk rå hampprotein (kan udelades)
0,5 tsk vaniliepulver
3 tsk acai pulver (kan udelades)
2 spsk kakaonibs
Knivspids cayennepeber
Revet skal og saft fra en kvart økologisk appelsin

Sådan gør du:

Put alle ingredienserne i foodprocessoren og blend indtil massen har den konsistens, du ønsker. Du kan både lade den blive helt glat eller mere grov.

Rul massen til små kugler – hellere for små end for store, for konsistensen er tung og de mætter! Tril i kakaopulver, kokosmel eller metalstøvet fra Mill & Mortar og server…

Konfektkuglerne kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i et par dage.

Glædelig jul til alle jer kære læsere! ♥

raw konfektkugler uden mælk, gluten og sukker med guldstøv fra mill & mortar

Jeg har begået disse delikate og julede konfektkugler. De er helt fri for mælkeprodukter, sukker og mel. De pynter gevaldigt, når de er rullet til små runde kugler, og trillet i kakaopulver eller det fantastiske metalliske kagestøv fra Mill & Mortar. Men de er også fine au naturel.

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.