Lowcarb opskrifter,  Sunde snacks

Glutenfrit knækbrød med sort salt

lchf knækbrød, lowcarb knækbrød, glutenfrit knækbrød, kerneknækbrød, low carb brød,

Glutenfrit knækbrød er efterhånden en klassiker i mit køkken. De smager super godt, og så er de kampsunde med alle de gode olier og fedtsyrer, der er i kernerne. De er helt mel- og sukkerfri, så der er ingen mave- eller blodsukkerballade.

Knækbrødene er enkle at lave, du skal nemlig ikke bøvle med at male nogle af frøene, men blot blande alle ingredienserne i en skål. Jeg spiser dem gerne til morgenmad eller frokost. De kan spises med alverdens pålæg, men de kan også bruges som det sprøde islæt til en salat istedet for andre brødtyper. Sidst lavede jeg denne version med emmentaler og sort salt. Det blev så godt, at jeg ville dele dem her med jer.

lchf knækbrød, lowcarb knækbrød, glutenfrit knækbrød, kerneknækbrød, low carb brød,

Min variation med emmentaler og sort salt kan sagtens varieres, hvis du fx ikke tåler mælkeprodukter. Du kan evt. også blot bruge almindeligt havsalt, hvis du ikke kan skaffe den sorte. Sort salt har en enormt lækker rund og blid smag, så hvis du bruger almindelig havsalt skal du ikke bruge helt så meget af det, da det ellers vil blive for meget. Siden jeg fik Mill & Mortars sorte salt har jeg brugt det til alt muligt. Det er super dekorativt på æggemadder, kylling og andre lyse retter. Jeg er generelt stor fan af Mill & Mortar. Lækre produkter i praktisk, men cool emballager – det tiltaler en livsnyder som jeg!

Læs også: LCHF boller med græskarkerner

Til en bageplade skal du bruge:

1 dl solsikkekerner
1,5 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl revet emmentalerost (hvis du ønsker en version uden mælkeprodukter kan du erstatte osten med 1 dl hele eller grofthakkede mandler, det er også lækkert)
1½ dl koldt vand
1 æg (nogle undlader ægget – jeg har dog ikke selv afprøvet det, men hvis du gør, så meld meget gerne tilbage til mig, hvordan det gik… 🙂
Sort salt fra Mill & Mortar (hvis du udelader dette, tilsæt da 1 tsk havsalt i blandingen)

Sådan gør du:

Mål alle frøene op, riv osten og put det i en røreskål. Pisk æg og vand sammen og tilsæt det til blandingen. Rør det hele grundigt sammen med en ske eller et piseris, så du er sikker på, at det er blandet godt. Lige nu vil “dejen” virke meget våd. Du skal nu lave lade den trække i 30-45 minutter, så har frøene suget væsken. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.

Læg bagepapir på en bageplade (stort nok til at også kanterne er dækket) og hæld blandingen herpå. Smør den ud med en paletkniv eller bagsiden af en grydeske. Blandingen skal smøres så godt ud som muligt og fordeles jævnt. Der må helst ikke være huller. Drys det sorte salt generøst ud over herligheden.

TIP! Alternativt kan du lægge et stykke bagepapir ovenpå og rulle ud med en kagerulle (eller som jeg gør; med en vinflaske).

Sæt pladen i ovnen og bag ved 125 grader varmluft i ca 1 time. Hold lidt øje med ovnen undervejs – hvis frøene bliver for mørke kan du altid lægge et stykke staniol over de sidste af bagetiden. Når bagetiden er gået tager du pladen ud og lader det køle af. Herefter kan du knække stykker i passende størrelse af. Opbevar i en kagedåse eller frys dem ned med madpapir imellem.

Læs også: Verdens nemmeste lowcarb hindbærmarmelade og noget om chiafrø

lchf knækbrød, lowcarb knækbrød, glutenfrit knækbrød, kerneknækbrød, low carb brød,
Her er mine yndlingsudgaver: med banan og kakaonibs samt med avocado, nogle dråber tamari og et drys sesamfrø. Mums!

TIP! Ønsker du pæne firkantede knækbrød?
Så gør sådan: når de første 10-15 minutter af bagetiden er gået, hiver du bagepladen ud og med en pizzaskærer ruller ned i så du får den ønskede bredde og højde på knækbrødene. Sæt pladen ind og igen og bag færdig. Herfra er de meget nemmere at knække i reelle størrelser og former

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.