Kager og lækkerier,  Lowcarb opskrifter

Julekringle med remonce af marcipan, rosiner og kanel

DSC_0746_Fotor

Denne julekringle med remonce smager ganske enkelt himmelsk. Hvis jeg selv skal sige det, så kan bagerens kringle godt gå hjem og lægge sig, for denne julekringle er nok noget af det bedste juledag jeg har smagt. Den smager virkelig af jul og hygge. Mums.

Læs også: Frisk æblekage med revne æbler og kandiserede nødder

Er du mere til det sunde julesmovs, så tjek disse små sundhedsbomber forklædt som syndigt julekonfekt!

Opskriften rækker til to kringler. Jeg plejer at putte den ene i fryseren, for at gemme den til gemalens fødselsdag eller til juledagene. På dagen tager jeg den bare op og tøer op på køkkenbordet. Den har rigtig godt af at stå en 12 timer. Den sætter sig lidt, og det gør den endnu mere lækker.

Til to julekringler skal du bruge:

50 g gær
1 dl sødmælk
150 g smør
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 stort æg
5-7 dl hvedemel

Æg til pensling

Remoncefyld:
150 g marcipan
200 g blødt smør
150 g sukker
4 tsk. kanel
2 håndfulde rosiner

Pynt:
Hakkede mandler
Perlesukker

julekringle1

Julekringle – sådan gør du: 

Smelt smørret langsomt i en lille gryde ved svag varme. Tilsæt mælken, når smørret er smeltet. Fjern gryden fra varmen og nedkøl blandingen til den er lillefingervarm.

Smuldr gæret i en stor skål og tilsæt den afkølede smør-mælkeblanding. Opløs gæren heri ved at røre forsigtigt.

Tilsæt sukker og ægget. Rør godt sammen.

Tilsæt først 2 dl hvedemel og derefter salt. Rør det sammen. Tilsæt mere mel, indtil dejen er klar til at ælte. Tilsæt hellere for lidt mel, end for meget. Kommer der for meget mel i dejen, bliver den tør og det er en dødssynd, når det kommer til denne lækre kringle! Ælt dejen godt sammen.

Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.

Imens er det tid til at lave det lækre fyld. Det er rigtig nemt. Kom alle ingredienserne i en skål. Ælt dem godt sammen med fingrene (det er langt det letteste!), og nyd duften af de lækre ingredienser. Sæt fyldet til side.

Når dejen har hvilet, vender du den forsigtigt ud på køkkenbordet. Del dejen i to lige store dele med en skarp kniv. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud med lange rolige bevægelser (har du som jeg heller ingen kagerulle, så kan du bruge en rengjort vinflaske). Lad kagerullen gøre arbejdet og rul med rolige bevægelser, så bliver resultatet bedst.

Rul til dejen måler cirka 45 cm på den lange led og 30 på den korte led.

Foldning:

Fordel fyldet i en 7-10 cm bred stribe på midten. Det er lettest at bruge fingrene til det.

Fold dejen indover fyldet på den lange led. Først den ene side – cirka 2/3 ind. Derefter den anden side indover den første

Klem enderne af kringlen godt sammen. Fold dem evt. lidt ind over kringlen. Klem den også en smule på toppen og langs siden, så du er sikker på, at den ikke går fra hinanden under bagningen og fyldet siver ud (oh skræk og ve!).

Læg den på en bageplade med bagepapir. Hvis du har lyst eller hvis den for lang til pladen, så kan du forme den i en bue midt på, så du får en halvmåneformet krans.

Følg efter med det andet dejstykke.

Lad julekringlerne efterhæve i cirka 25 minutter. Varm ovnen op til 200 grader (ikke varmluft – så bliver kringlerne tørre!)

Lige inden bagning pensler du kringlerne med et sammenpisket æg. Sørg for at pensle grundigt på samlingerne så de bliver “limet” godt sammen. Drys herefter med perlesukker og hakkede mandler.

Bag dem midt i ovnen i cirka 20 minutter indtil de er let gyldne. Afkøl på en rist.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.