Inspiration,  Lowcarb opskrifter

Lækker kogebog uden mælk og gluten fra søstrene Femme Food

femmefood, mælkefri smøreost, glutenfri opskrifter, mælkeallergi, opskrifter uden mælkeprodukter

I sidste måned udkom en lækker nu kogebog, der var skrevet til mig. Eller det er den nok ikke, men da jeg (ligesom mange andre) døjer med overfølsomhed over for gluten og mælk, passer den helt perfekt ind i mit køkken. Madinspiration som går i retning af retter uden mælk og gluten er altid kærkommen, specielt når den er så kreativ og ud-af-boksen-tænkende som denne bog er.

De to søstre, Annika og Winnie Methmann, som har bloggen Femme Food, har nemlig udgivet kogebogen Femme Food – uden mælk, gluten og hvidt sukker. Personligt kender jeg Winnie fra modebranchen, hvor jeg har haft fornøjelsen af at blive fotograferet af hende til flere modekataloger.

Kogebogen er en forlængelse af bloggens koncept, som er baseret på gode klassiske retter vi kender, men tilsat søstrenes egne geniale – og topsunde twists. Her kan fx nævnes havtornsmoothie, rødbede-lakrids-rawkugler og cashew-smøreost (sidstnævnte har både min kæreste og jeg mæsket i os med velbehag – mums!).

Læs også: Glutenfrit knækbrød med sort salt

Blog om glutenfri og mælkefri mad bliver til bog
Bloggen Femme Food blev til i 2013, hvor Winnie og Annika i nogle år havde eksperimenteret med en alternativ kost. Annika havde fået konstateret mælkeallergi og de syntes, at der manglede inspiration til allergivenlig kost. Efter flere opfordringer fra familie og venner startede de derfor deres egen blog Femme Food.

Man må nu også sige, at det er et oplagt partnerskab. Annika, som er ved at tage en kandidatgrad i molekylær ernæring og fødevareteknologi bidrager med sin brede viden indenfor kost og ernæring. Winnie er fotograf med speciale i madfotograf, og står for de tænder-i-vand-løbende billeder både på bloggen og i bogen.

Med deres begges nysgerrighed og eksperimenteringslyst i køkkenet lagde det grobunden for en fantastisk madblog, som nu også har udviklet sig til en skøn kogebog.

Selvom allergivenlig kost helt sikkert er mere udbredt nu end for år tilbage, så kan jeg sagtens nikke genkendende til at mangle input til at lave sunde og allergivenlige retter, som er lækre, smagfulde og varierede.

Læs også: GIVEAWAY: Vind lækkert makeup fra Bobbi Brown til en værdi af 395,-

Jeg er jo selv mælkeallergiker, hvilket jeg været siden jeg var barn. Min mave er tilmed heller ikke særlig begejstret for hvede, og jeg må også indrømme, at jeg har et iboende sukkermonster, som vil have mere, mere, mere så snart jeg har fodret det bare en lille smule!

Ja, jeg er nok lidt af en sart én på det punkt, og jeg kan ret hurtigt mærke symptomer, hvis jeg bliver lige lovlig modig i forhold til min allergi og intolerance. Det er faktisk hamrende irriterende.

Det gør det naturligvis nok også lettere at forstå, hvorfor jeg faktisk måtte kontrollere mig selv, for ikke at hvine af begejstring, da Femme Food landede i min favn.

Bogens indledning er spækket med viden om mælkeallergi og laktoseintolerance (for som mange ellers tror, er det nemlig ikke det samme) samt cøliaki, glutensensitivitet og hvedeallergi. Det hele er skrevet på en måde, så det giver dig selv og dine omgivelser en bedre forståelse for allergien og dens indvirkning på kroppen.

Læs også: Karrierestil // 11 lune jakker til efteråret

Opskrifterne er holdt enkle og med en så kort ingrediensliste, at retterne føles let at gå til, men uden, at der er gået på kompromis med smag eller kvalitet og de smukke billeder frister i den grad til straks at gå i sving i køkkenet.

Da det jo uundgåeligt snart er ved tiden hvor vi skal skrive ønskelister, så vil den være oplagt at putte der på. Ellers så køb den hvis du bare trænger til noget her-og-nu-inspiration til din hverdagsmad. Jeg tror ikke du vil blive skuffet – det gjorde jeg ihvertfald ikke (og det får jeg ikke engang penge for at sige!)

Som jeg sad og bladrede i bogen bragte det også lidt minder frem fra mit samarbejde med Winnie, så jeg vil lige vise lidt billeder, som vi har lavet i samarbejde med makeupartisten Marianne Lind.

salli villefrance, makeup, winnie methmann

Se flere af mine modelbilleder i min modelportfolio

Beautyshot af fotograf Winnie Methmann og model Salli Villefrance

e-senz af model salli villefrance og fotograf winnie methmann

Dette billede blev taget til et katalog for E-senz 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.