Film og serier,  Oplevelser

Min Netflix top 3: gode grin, historie og tøsefnidder

Untitled design-13

Jeg vil idag indvie jer i en af mine guilty pleasures: Netflix. Jeg er vild med det. Faktisk så meget, at jeg ikke kan begrænse mig til Netflix, for jeg har (læs: min kæreste har) også HBO Nordic (helloooo, SATC!) og C-More. Netflix min go-to, nok mest fordi den også fungerer i AppleTV’et, og det gør det så let. Jeg slapper faktisk utrolig meget af til en letfordøjelig og god serie, og på det sidste er jeg stødt på nogle rigtig gode af slagsen, som jeg vil dele med jer.

Grace & Frankie

Grace og Frankies mænd er partnere i deres fælles advokatfirma. De er også mere end det, og da de fortæller deres koner, som iøvrigt ikke er særlig begejstret for hinanden, at de vil skilles for at blive gift med hinanden ryster det gevaldigt op i dem og resten familien.

Untitled design-12

En humoristisk, selvironisk og livsbekræftende serie om at ændre perspektiv på sig selv og andre i kraft af udvikling. Når man er færdig med at måbe over (77 årige!) Jane Fonda og hendes fantastiske figur, så opdager man, at hun i samarbejde med Lily Tomlin gør det fantastisk. Jeg måtte overgive mig til  bingewatching fra første afsnit, og selvom jeg ikke er stolt af at indrømme det, så så jeg den faktisk hele tre gange inden for ganske kort tid, så hårdt var jeg ramt!

Serien er en Netflix Original. Af andre skuespillere kan nævnes Martin Sheen og Ethan Embry. Bag skaberne står bl.a. Marta Kaufmann, som også var medskaber af Venner, hvilket vist er en blåstempling i sig selv. Første sæson er netop udgivet og optagelserne til anden sæson er startet. Jeg glæder mig allerede til næste år!

Læs også ‘Min allerførste video: unboxing Thermomix TM5’

MR-SELFRIDGE_image

Mr. Selfridge 

Mr. Selfridge er en historisk serie omhandlende den amerikanske ildsjæl og iværksætter, Harry Gordon Selfridge som tog til London for at åbne et stormagasin. Englænderne troede ikke på ham og hans metoder og grinede af ham, men dem der har været i London ved nok at at englænderne tog fejl, for hans stormagasin står der endnu. Serien er ret autentisk skildret, og skuespillet er overraskende godt. Jeg har nu set de to første sæsoner, og noget, der blev ved at være en glædelig overraskelse, var karakterernes kontinuerlige personlighedsudvikling. Det var en serie jeg bestemt ikke havde høje forventninger til, men Mr. Selfridge overraskede (også) mig 🙂

Læs også ’14 musthaves til din festival’

10376172_10152080962106394_5920619555906426417_n

Drop Dead Diva

Deb er en smuk, men overfladisk blond model, som mister livet i et bilulykke. Men i et plottwist genopstår hun – men i en plus-size, hyperintelligent advokat ved navn Jane. Lidt efter lidt husker Deb/Jane hvem hun var, og opdager hvad hun nu er. Imens må hun jonglere retsager og faktummet, at hun nu er kolleger med Debs sørgende kæreste, uden mulighed for at fortælle ham hvem hun virkelig er.

En skøn “slå-hjernen-fra”-serie, hvor man lader sig opsluge af en lidt langt ude, men alligevel simpel handling. Den er sjov og sød – og så skader det da ikke, at der er nogle pæne mænd imellem. Den er på 6 sæsoner og de er alle at finde på Netflix.

 

2 Comments

  • Helene

    Superfedt indlæg! Dejligt med lidt ny inspiration til serier. Stod lige og var “løbet” tør 🙂 Har du for resten set “Enlightened” på HBO? Den synes jeg også er rigtig god, selvom den ikke er så kendt. Elsker Laura Dern 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.