sheet-masks hudpleje
Hudpleje,  Skønhed

Sheet masker – himmelsk hudpleje eller hysterisk hype?

Sheet masker er lige nu det helt store buzzword i beautyindustrien. Alle de smukke og kendte sværger til dem. Men er de der sheet masker egentlig mere end bare en hype?

Mit første møde med en sheet maske var for (en del) år tilbage i mine tidlige teenageår. Jeg var så småt ved at udforske udbuddet af ansigtsmasker, og jeg fandt en enkelt sheet maske i Matas, som jeg afprøvede. De har dog aldrig været så nemme at få fat på, og bekendtskabet blev derfor ved det. Men den kæmpe bølge af koreanske hudplejeritualer, der lige nu skyller ind over os, har gjort dem til et musthave for enhver beautyfanatic. Sheet masker popper lige nu op mange steder på webshops, i Magasin og i Sephora.

I udlandet bliver der talt om sheet mask challenges (med tilhørene hashtag – #Soko7daychallenge for dem der vil være med). Der er sågar asiatiske beautybloggere og skønhedseksperter, der sværger til en syvdages sheet maske kur, hvor man forkæler huden med to daglige sheet masker – én morgen og én aften. Den kinesiske skuespiller Fan Bing Bing, der har opnået status som skønhedsikon i hele asien har udtalt til CNN, at hun snildt går igennem mere end 600 sheet masker årligt. Særligt i Korea danner de fundamentet i skønhedsrutinen hos selv den helt almindelige kvinde.

For nogle er hele det her sheet maske-halløj måske en anelse uden for komfortzonen. Det var det da i starten for mig. Men da jeg først med åbent sind kastede mig over sheet maskerne, fandt jeg pludselig mig selv i en lettere manisk tilstand konstant på udkig efter mit næste sheet maske-fix! Skal du bruge et par helt konkrete, gode grunde til at elske sheet masker, så læs også dette indlæg.

Når man lægger sheet masker på sin hud, så tvangsfodrer man i virkeligheden sin hud med en portion virkelig potente hudplejeingredienser såsom hyaluronsyre, niacinamid, aloe vera m.m. Det er overraskende effektivt – den sidder jo ikke på i mere 15-20 minutter…

Læs også: Hvad er balayage egentlig?

Der er en sheet maske til enhver hududfordring.

Hvad enten du ønsker at bekæmpe tørhed, olieret hud, pigmentpletter, aknear, rynker, fine linier, rødme og sensitivitet… Derudover er der masker til forskellige områder af ansigtet, hvor end du ønsker at sætte ekstra ind. Det kunne fx være smilerynkerne, læberne, øjenområdet, kæbepartiet… You name it. Der er med garanti en sheet maske derude, som er skabt til jobbet. Jeg skifter imellem nogle forskellige, så jeg booster min hud med det, som den har brug for her og nu.

Er hudplejen et spørgsmål om mangel på tid? No problem!

Fordi en sheet maske ganske enkelt tvangsfodrer din hud med super næringsrige hudplejeingredienser, så skal den ikke sidde på i mere end 15-20 minutter, for at udføre jobbet. Faktisk er det egentlig en direkte ulempe, at lade den sidde på længere. Du risikerer nemlig, at masken begynder at trække fugten ud af din hud igen. Så efter 20 minutter er det af med den igen, og på med creme. Bum. Babyblød, glødende hud.

Læs også: Tontouring: contouring med selvbruner

Sheet masker kan være fremstillet af forskellige materialer som fx:

– Bomuld
– Hydro-gel
– Bio-cellulose
– 100% naturlige materialer (fx tang)

mizon, sheet mask, hudpleje, sheet masker, k-beauty, koreansk hudpleje

Personligt er jeg faldet for det koreanske mærke Mizon og deres ‘Enjoy Vital-Up Time Watery Moisture Mask’.  Den pakker min hud med fugt ved hjælp af bl.a. hyaluronsyre og grøn the. Sidst jeg brugte denne maske kunne jeg mærke forskel på min hud, der forblev mere fugtet og elastisk i 4-5 dage efter. Det var lidt af en øjenåbner for mig. Masken koster 25 kr. stykket og forhandles herhjemme hos Beaumonde.dk, som iøvrigt er noget af et slaraffenland, når det kommer til K-beauty.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.