Gode tips & guides,  Hudpleje,  Skønhed

5 ultimative tips til at blive sommerlækker i en fart! Del 1: tørbørstning og næring til huden

strandklar, sommerhud, skønhed, hudpleje, lækker hud, tørbørstning, arganolie, kokosolie

Føler du dig stadig bleg – og ikke helt klar til at springe i bikinien og de korte shorts endnu? Frygt ej! Her er hjælp at hente! Tørbørstning og næringsrige olier er vejen til en smuk hud. Selvom hudpleje er en on-going process, så vil du med disse tips allerede kunne se forskel på din hud i løbet af en eftermiddag! Det bedste er, at jo mere du vedligeholder din krop med disse tricks, desto lækre bliver du…

Sagen er jo den, at squats og løbeture kan gøre rigtig meget, for at køre kroppen i stilling til tage sig godt ud i en bikini. Men man bliver bare aldrig rigtig hot, hvis man ikke også gør noget for at holde sig velplejet. Man kan da have nok så stramme lår og tonede abs, men hvis man stadig har knoppede arme og og tørre, hvide pletter på lårene, så spiller det bare ikke helt, vel? Indlægget greb lidt om sig, så jeg har valgt at dele det op i to – du kan læse del 2 her, hvor jeg deler ud af de tre sidste tips!

Den ultimative guide til at opnå en lækker sommerhud giver jeg dig derfor her:

selvbruner, brun uden sol, vita liberata

1. Tørbørstning – vejen til at blive appelsinhud og tørre pletter kvit

First things first: tørbørstning. Jeg kan virkelig ikke anbefale tørbørstning nok. Det er en af de bedste tips, som jeg kan give, hvis du ønsker dig en glat, glødende og smuk hud. Ikke nok med, at du eksfolierer døde hudceller af din hud ved at skrubbe dig på denne måde – du sætter du også fut i mikrocirkulationen og lymfesystemet, som hjælper dig til at dræne toksiner (affaldsstoffer) og du giver derved dig selv et detox-boost.

Tørbørstning giver dig en smuk kulør, gør huden glat, afhjælper appelsinhud og får dig til at se mere tonet ud. Du kan allerede mærke og se forskel efter første gang, og effekten bliver kun bedre jo oftere du gør det.

Så mange fordele får du, og det eneste du skal bruge er en hamphandske eller en tørbørste. Bonus: det føles faktisk også ret lækkert, når man lige har vænnet sig til det!

Læs også: En hestepiges staldtips til lækkert hår

Buff Natural Body Brush fra Karmameju

Sådan gør du:

Inden du går under bruseren, så tager du din tørbørste eller hamphandske og starter ved foden og masserer blidt med opadgående cirkulerende bevægelser. Arbejd dig langsomt opad på kroppen. Har du tørre pletter eller små tørre talgknopper på fx lårene, så lad dem være dine fokusområder, men husk at komme rundt over hele kroppen. Hvis du har en tørbørste med skaft, så glem ikke ryggen. Du vil måske blive lidt rød, men det er blot blodcirkulationen, der sættes igang.

Koldpresset Økologisk Arganolie fra Urtegaarden

2. Kokos- og arganolie – nærring til huden

Disse to olier er de allerbedste olier til hud og hår. De skaffer dig effektivt af med knopper og tørhed. Specielt arganolien fremhæver din lækre sommerkulør og den er en bombe af bl.a. E-vitamin, som heler ar og strækmærker.

Kokosolie har hjulpet mange af med ’gåsehud’ (Keratosis Pilaris – de der irriterende og grimme røde eller hudfarvede knopper på overarmene og måske også på overlår). Brug også kokosolien til at stege mad i – den kan tåle meget højere temperatur end fx olivenolie. Jeg køber det i supermarkedet – én til køkkenet og én til badeværelset 🙂

Husk, at olier altid skal være koldpressede og økologiske for at de indeholder den optimale mængde næringstoffer. Olie smøres altid på fugtig hud lige efter dit bad. Huden holder på den måde på fugten, og huden tager bedre imod næring, når porrerne er åbne fra det varme vand.

TIP! Er dit hår tørt og kruset?
Put olien i håret fra rod til spids. Lad det blive i så længe som muligt – gerne natten over. Hvis du sover med det, så læg et håndklæde på hovedpuden eller en plastikpose om håret, så det ikke pletter på sengetøjet. Vask ud næste morgen. Fordel shampooen i håret før du gør det vådt og vask ellers som sædvanlig. Works wonders!

Har du læst de sidste tips til at blive sommerlækker i en fart? Ellers kan du gøre det lige her!

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.