Makeup børster guide
Make-up,  Sallis skønhedsskole

Makeup børster – den store guide

De forkerte makeup børster kan fuldstændig ændre makeuppens effekt. Hvis du bruger for lille og tæt en børste kan du få påført for meget produkt, og hvis du bruger for stor en børste kan du ende med et mudret og grumset look.

Lyt til min podcast episode herunder, hvor jeg fortæller mere om makeup børster og pensler og om hvordan du renser og vasker makeup pensler. Nederst i indlægget linker jeg til mine skønhedsfavoritter, som jeg nævner i episoden.

I løbet af foråret og i forbindelse med hele Corona situationen lavede jeg rigtig mange livestreams på instagram på både min egen instagram og på Cliniques instagram profil. I løbet af de lives var der ét gennemgående spørgsmål fra jer: hvilke makeup børster skal bruges til hvad?

Jeg forstår godt, at I spørger, for det er virkelig en jungle! Derfor får du her en oversigt over mine mest brugte makeup børster. Længere nede i indlægget får du en gennemgang over hvilke børster jeg bruger til hvad inklusiv links til mine favorit pensler.

Læs også: Har makeupskuffen overskredet udløbsdatoen?

Hvor mange makeup pensler har man brug for?

Hvor mange makeup børster og pensler, du har brug for afhænger af meget af dine makeupvaner. Men der er alligevel nogle børster, som efter min mening er uundværlige, for at få det meste ud af sine makeup produkter, og få den flotteste finish.

Need to have og nice to have

Herunder er hvilke børster, der efter min mening skal være i en basesamling for at få det optimale ud af sin makeup, altså dem der er need to have. På billederne er de nummeret med sort. Så er der de børster som jeg anbefaler at tilføje efter behov og makeupvaner. Det er dem der er nice to have, de er markeret med de lyserøde numre.

Need to have – dine basis børster

Hud/base
Foundationbørste (8)
Concealerbørste
(7)
Pudderbørste (5)
Bronzerbørste (4)
Blushbørste (3)

Øjenskygge og øjenmakeup
Flad øjenskygge børste (8)
Blød øjenskygge blending børste (11)

Øjenbryn
Skråbørste (7)
Spoolie (den der ligner en mascara applikator) (7)

– oftest findes disse to i én og samme pensel, som den jeg viser på billederne.

Med denne samling børster, så har du alle muligheder for at ligge en perfekt makeup. Du kan som sagt vælge at tilføje flere makeup børster efter dit behov. Hvis du eksempelvis bruger flere (mørke) farver i din øjenskygge er det rart at have to af hver øjenskyggepensler, for du kan ikke rengøre penslerne imellem farverne.

Nice to have – dem du kan tilføje efter behov

Finishing pudder børste (1)
Highlighter børste (2)
Flad foundationbørste (6)
Lille øjenskygge blending børste (9)
Flad øjenskygge applikerings pensel (10)
Stør øjenskygge blending børste (12)

Makeup børster guide
Makeup børster guide
Makeup pensler

Har du læst: Hvad 13 år i skønheds- og modebranchen har lært mig om livet

Hvilken børste skal bruges til hvad?

Så hvordan skal den enkelte børste bruges? Godt spørgsmål, for som du også kan læse længere nede, så kan jeg godt lide at bruge dem på flere måder. Men her er som de er foreskrevet til at bruges:

Foundation børste (8)
En god foundation børste blender foundation ind i huden til den ligger helt jævnt og ser nærmest usynlig ud på huden. En af mine storfavoritter til dette er denne blending børste, Cliniques Foundation Buff Brush, som gør jobbet hurtigt og nemt. Jeg bruger den i cirkulære bevægelser, som arbejder foundation ind i huden. Derudover er den imprægneret med en antibakteriel teknologi, som gør den nem at holde ren og hygiejnisk.

Concealer børste (7)
Faktisk skal en concealer kunne det samme som ovenstående. Men en concealer skal dække lidt mere, og derfor skal den være tættere i hårene. Her er så allerede et eksempel på at jeg bruger børsterne på kryds og tværs, dette er faktisk en øjenskygge børste, som jeg er rigtig glad for at bruge til concealer, nemlig Real Technique RT 300 Deluxe Crease.

Pudder børste (5)
En god pudderbørste er relativt tæt, men meget blød i hårene, for at give en jævn men let dækning og påførelse af pudder. Der er mange gode derude, og det er op til dig selv om du vil have den meget stor som på billedet, eller lidt mindre. Her er Youngbloods Powder Brush, som er et god eksempel på en blød, men stadig tæt pudder børste.

Bronzer børste (4)
En god bronzer børste er ikke for stor, men heller ikke for lille. Den er blød nok til at blende bronzeren på huden, men stadig så tæt, at den kan samle produkt op. Denne børste er en af de billige fra Matas, og den er fast inventar i min makeup pung, pga. dens tæthed og størrelse.

Blush børste (3)
En blush børste skal efter min mening være mindre end en bronzerbørste, og blødere, så der ikke kommer for meget farve på kinderne. Jeg er vil med den utroligt billige børste Blush Brush fra Normals eget mærke, Makeup Library. Størrelsen er perfekt der lige passer på min æblekind. Jeg købte den for et par år siden til ca. 50 kroner, og den holder overraskende godt.

Flad øjenskygge børste (8)
Denne børste bruger jeg til at påføre øjenskygge på hele øjenlåget, eller blot detaljer som det bevægelige øjenlåg eller inderste øjenkrog, da den kan bygge farven op. Den har den perfekte størrelse, og mærket Zoeva laver generelt rigtig gode børster til meget rimelige penge. Her er det Zoeva Luxe Classic Shade nr. 232 (i linket er den dog sort), men der er mange andre mærker der laver lignende modeller.

Blød øjenskygge blending børste (11)
Denne type makeup børste burde alle, som lægger makeup eje! Den får øjenskyggen til at lægge flot med et snuptag. Her er det ligeledes Zoeva Luxe Crease, som er kanon kvalitet til rimelige penge.

Skråbørste/spoolie (7)
Disse to finder du meget ofte som et makkerpar, med én i hver ende. Skråbørsten er fantastisk til alt præcisionsarbejde fx øjenbrynspomade/skygge, eyeliner og læbeprodukter. Spoolien bruger du til at børste øjenbrynene op, blende øjenbrynsmakeuppen og separere øjenvipperne. Denne er fra Benefit.

Finishing pudder børste (1)
En lille rund og blød pudderbørste er ideel til præcis påføring af setting og finishing pudder på områder i ansigtet, hvor du vil fiksere og mattere makeuppen fx under øjenene eller omkring næsen. Den kan også bruges som highlighterbørste, men jeg foretrækker personligt en børste der er større og blødere til det. Her er det Real Techniques Setting Brush.

Highlighter børste (2)
En highlighter børste er smal, langhåret og blød. Så kan den blende highlighteren let og præcist, lige dér hvor du vil have den. Igen er Zoeva bare virkelig gode og laver én, som jeg har brugt i ca. 4 år, nemlig Zoeva 105 Luxe Highlight.

Flad foundationbørste (6)
Med en flad pensel ‘maler du’ et lag på, i stedet for at arbejde din foundation ind i huden, derfor får du højere dækkeevne. Den flade pensel nemt rundt i kroge, så du er sikker på at få dækket alt. Et minus er, at der kan komme striber i finishen, og det kan være nødvendigt at duppe med en svamp for et perfekt finish.

Lille øjenskygge blending børste (9)
Denne børste tillader detaljeret arbejde og med sin ovale form kan den blende detaljeret i øjenmakeuppen fx i yderste øjenkrog for at få mere dybde på øjenene. Den kan også bruges på nederste vippelinie. Her er det Zoeva 231 Luxe Petit Crease.

Flad øjenskygge applikerings pensel (10)
Sådan en helt flad øjenskygge pensel er super god til at applikere og opbygge øjenskygge, når makeuppen skal have noget ekstra. Jeg er glad for at bruge denne til løse øjenskyggepigmenter og glimmer, så jeg kan påføre det præcist og rigtig opbygge effekten.

Stor øjenskygge blending børste (12)
Til dage hvor det skal gå hurtigt og jeg kun skal bruge en enkelt farve øjenskygge på øjenene, så er jeg vild med Cliniques Eye Shader Brush. Det er en stor og fyldig øjenskygge børste. Perfekt til påføring af øjenskygge på hele øjenlåget, fra vippekanten til øjenbrynet. Ideel til blending af øjenskyggen i et snuptag.

Har du læst: Sådan bliver du skøn til brylluppet: guide til pleje af hår, hud og negle

Multi use børster

Der er nogle børster, som jeg elsker at bruge på kryds og tværs. Og jeg vil bestemt inviterer dig til det samme. Selvfølgelig er der nogle børster som er mere velegnet til noget end noget andet. Men synes du (som jeg) at concealerbørsten er god til at lægge øjenskygge (eller omvendt!) så knock yourself out.

I sidste ende handler det kun om, at få det ønskede look og finish, og så er det da fuldstændig ligemeget hvad makeup børsten var tiltænkt til i første omgang! For mig er der altså meget få regler i makeup.

Makeup børste sæt

Hvis du slet ingen børster har eller bare ønsker at gå ud og investere i noget bedre end du har derhjemme, så vil jeg anbefale dig at kigge på nogle af de udemærkede makeup børste sæt man kan købe.

Her får du en samling af børster ofte til en bedre pris end hvis du købte dem enkeltvis. Det vil være en gode base at starte med. Har du derimod nogle børster i forvejen, som du er glad for, vil et fuldt penselsæt måske være overkill. Du vil ende med at have for mange dubletter, og derved have pensler du ikke vil få brugt. Så vil jeg anbefale dig, at du køber penslerne enkeltvis, så du får nogle, som du rent faktisk har behov for.

Her er to penselsæt, jeg kan anbefale, der indholder nogle super brugbare pensler. Makeup børste sættet herunder, Zoeva Rose Golden Luxury Set Vol. 2, er ikke kun pænt og girly, det indeholder også en række gode basis børster.

makeup børster sæt

Derudover vil jeg også anbefale dette børste sæt fra Zoeva, med makeupbørster i rejsestørrelser. Det er super anvendeligt til dig der (som jeg selv) rejser meget. Jeg købte selv sættet for et par år siden og er rigtig glad for at have mine favoritter med på farten i ministørrelser.

makeup børster sæt


Min skønhedsfavoritter fra podcast episoden

Kérastase Resistance Sérum Thérapiste

Resistance Sérum Thérapiste fra Kérastase giver masser af pleje, men uden at tynge selv helt fint hår, og så dufter den fantastisk! Køb den her

Dyson Airwrap™ styler Complete

Dyson Airwrap er med sin pris altså noget af en afskrivning, men den revolutionerer til gengæld også din hårstyling og giver dig ‘salonlooket’ som aldrig før. Se mere her

Jo Malone London

Jo Malone London har alt inden for dufte både til mænd og kvinder og til hjemmet. Jo Malone London er den oplagte gaveidé, de bliver altid smukt indpakket i deres signaturæsker. Se mere her

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.