Huda Beauty Rosegold Palette
Sallis skønhedsskole,  Skønhed

Sallis Skønhedsskole | Primer – hvad er det og hvordan bruges det?

Et af de spørgsmål jeg oftest får er “hvad er en primer?” Da det er en af de uundværlige dele af en makeuprutine, er det et vigtigt produkt at kende. Derfor dedikerer jeg et helt indlæg til primers. Her får du forklaret hvad en primer er, hvordan og hvor den skal bruges og sidste men ikke mindst, hvilken type du skal vælge.

Primer og øjenskyggeprimer

Der findes primers til alle dele af ansigtet, og hvis du får valgt den rigtige kan de være gavnlige for dig. Fælles for dem alle er, at de lægger et ideelt grundlag for de produkter, som du lægger ovenpå. I malerfaget kalder de det for ‘grunder’. En primer udjævner og korrigerer hudtonen samt forlænger holdbarheden af makeuppen. Dette er hovedårsagen til at vælge en primer. Herudover har de ofte yderligere egenskaber alt efter hvilken én du vælger.

Fik du læst? De 3 største øjenbryns-bommerter (og hvordan du undgår dem)

Primere til forskellige ansigtsområder:

Ansigtsprimer

En primer til huden får din foundation til at lægge smukkere på huden. Den vælges efter din hudtype og særligt dit ønske om finish, efter du har påført din foundation – om du ønsker huden mat eller med mere glød. Hvis du har tendens til olieret hud, så kan du med fordel vælge en primer som gør din hud mat. Nogle af de matterende primers kan også hjælpe til at udglatte og camouflere forstørrede porrer, som oftest er den olierede huds følgesvend. Hvis du har tør hud, så anbefaler jeg at vælge en fugtgivende primer. Disse giver oftest mere glød, hvilket er smukt til den tørre hud, som derved får et sundere udseende.

En primer til ansigtet påføres der hvor du også lægger din dagcreme – i hele ansigtet undtagen læber og øjenomgivelserne.

TOP TIP! Du skal ikke nødvendigvis vælge en primer af samme mærke som din foundation. Så uanset hvad ekspedienten prøver at binde dig på ærmet, så er der ikke noget i vejen for, at vælge foundation og primer af to forskellige mærker – det handler kun om hvad du synes, giver dig den pæneste hud.

primer og ansigtsprimer

Anbefalede primere til ansigtet:

Becca Backlight Priming Filter som giver den sundeste finish til tør hud. Min egen favorit denne sommer! Se den i action her.
Benefit Porefessional Primer er en prisvindende primer som udglatter forstørrede porrer og matterer huden.
Sephora Beauty Amplifier Afterglow Primer & Luminizer er en solid primer til en rigtig god pris. Jeg anbefaler den til normale hudtyper, som ønsker at fremhæve deres glød. Kan købes i Sephora.

Øjenskyggeprimer

Denne type primer ville jeg meget nødigt leve foruden. En øjenskyggeprimer er uundværlig for, at øjenskyggen holder hele dagen – uden at lægge sig som en pølse i globelinien. Den gør desuden øjenskyggen meget mere intens og levende i pigmenterne. Se bare billedet herunder, hvor jeg viser en øjenskygge påført ovenpå en primer og på bar hud. Nogle øjenskyggeprimere kommer i forskellige nuancer, og så man kan lege med forskellige effekter under øjenskyggen. Jeg påfører helst øjenskyggeprimer med fingrene, når den er cremet. Det er lettest og hurtigst.

Primer og øjenskyggeprimer

øjenskyggeprimer og primer

Anbefalede øjenskyggeprimere:

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion har jeg i mange år har tyet til, når øjenmakeuppen skal holde hele dagen og natten med. Den v-i-r-k-e-r.
Kat Von D Lock-It Color Correcting Eyeshadow Primer er en af mine nyeste opdagelser, som jeg hurtigt forelskede mig i pga. dens holdbarhed og smukke farvespektrum i 5 nuancer.
MAC Pro longwear Paint Pot er en ægte klassiker, som mange kender. Den er egentlig en cremeøjenskygge, som er allerbedst, når den bruges med en pudderøjenskygge ovenpå. Farven ‘Soft Ochre’ er med dens gullige undertone god til at farvekorrigere rødme på øjenlåg og derved give et neutralt kanvas til de efterfølgende øjenskygger.

TOP TIP! Læg et lag af transparent pudder eller hudfarvet øjenskygge ovenpå din øjenskyggeprimer. Så vil dine farvede øjenskygger blende lettere og bedre sammen og give pænere farveovergange.

Fik du læst? Anmeldelse af Huda Beauty Rosegold Palette

Mascaraprimer

En mascaraprimer er lavet til at maksimere dine vipper. Dine vipper får mere volumen og længde. Disse indeholder ofte kunstige fibrehår, som hæfter sig til dine øjenvipper og giver maksimal volumen og længde. Mascaraprimer er et rigtig godt alternativ til dig, som ikke gider at bakse med de kunstige øjenvipper, når det skal have lidt ekstra.

Anbefalet mascaraprimer:

Benefit They’re Real! Tinted Primer er nem at have med at gøre. Den er nemlig brun og ikke hvid, som mange andre primere til vipperne.
læbeprimer og vippeprimer

Læbeprimer

En god læbeprimer sørger for at din læbestift holder godt, og at den ikke ‘løber’ ud i de fine linier omkring læberne. Hvis du er glad for at gå med læbestift i stærke farver, så vil en læbeprimer reducere antallet af lipstick breaks.

Anbefalet læbeprimer:

MAC Prep+Prime Lip – jeg synes den virker bedst, når den har fået lov at sætte sig i et par minutter inden påførelse af lipliner og læbestift.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.