Hudpleje,  Skønhed

Skrub af – er du klar til at vise sommerhud?

skrub, rens og eksfoliering

Jeg har netop lige skrevet en artikel til LuxMagazine (Luxplus.dks onlinemagasin) om vigtigheden af rens og eksfoliering. Det er så vigtigt et emne, at jeg vil benytte lejligheden til at sige nogle flere ord om det her på bloggen.

Foråret står for døren, og det leder sikkert også andres end lige mine tanker hen på florlette sommerkjoler, glødende kinder og solkyssede, bare arme. Kroppen, der hele vinteren har været pakket ind i lagvis af tøj skal endelig snart flashes lidt mere.

Men efter vinterens frostgrader, radiatorvarme m.m. kan huden naturligt nok være ret medtaget. Det viser sig som tør, rødmet – måske endda skællet hud. Det er tegn på, at huden trænger til ekstra omsorg, for at blive klar til at trække i de mere lette forårs- og sommeroutfits.

Læs også: Hvad er balayage egentlig?

Rens og eksfoliering, at det altid er det første step, du skal have fokus på, når du ønsker at forbedre din hud. Faktisk vil jeg være så grov at sige, at det ikke rigtig giver mening af smøre creme på en ”beskidt hud”, for hvordan skal plejeprodukterne kunne trænge ned i porrer, der er tilstoppede? Er huden først rigtig tør, kan den have så svært ved at tage imod hudplejen, at det ikke rigtig kommer nogen steder andet end de overfladiske hudlag. Det kan sammenlignes lidt med at holde en tør svamp under vandhanen. Vandet perler ligesom bare af, ikke?

For at opnå forårsfrisk glød og blød hud skal du tænke i dybden. Altså rens i dybden. Den rette renserutine med de rette renseprodukter forbereder nemlig din hud til at tage imod dine plejeprodukter, og fragte dem helt ind i de hudlag, hvor de virkelig virker. Når du har rigtig fat i det step, så begynder den energi du lægger i hudplejen virkelig at batte.

Der er dog tale om en balancegang. Måske du har hørt om, at man kan ’overbehandle’ sin hud. At overeksfoliere og overbehandle huden er noget man godt kan komme til særligt i ansigtet eller hvis du har sensitiv hud. Det kan resultere i bl.a. knopper og tørhed.

Derfor er det vigtigt at du ved, hvordan du skal anvende dine produkter – og at du bruger de rigtige produkter til netop din hudtype.

En sund og optimal hud kommer ikke nødvendigvis i løbet af få dage eller en uge. Så hav tålmodighed og se det som en investering i dig selv. Både på den lange bane, men også når du står of renser. Massér hellere blidt i længere tid, end hårdt i kort tid. Giv huden og produktet tid til at arbejde sammen og nyd processen. For mig er det ret meditativt. Det er mine daglige 5-10 minutter, hvor jeg tager nogle ekstra dybe indåndinger og nyder at jeg gør noget ekstra godt for mig selv.

Læs også: Guide: førstehjælp til tørre hænder i vinteren

I artiklen på LuxMagazine fortæller jeg også lidt om forskellen på mekanisk og kemisk skrub, hvilken én af slagsen du skal vælge ligesom du kan se mine produktanbefalinger til det. Du får som altid selvfølgelig også mine gode tips til, hvordan du anvender produkterne, hvor ofte du skal bruge den og i hvilken rækkefølge.

Jeg skal over de næste måneder skrive nogle skønhedsartikler for LuxMagazine. Jeg er rigtig spændt på at skrive for dem også, og jeg håber rigtig meget, at du også vil følge med derinde, ligesom du altid er velkommen til at skrive spørgsmål og kommentarer både her på bloggen og på LuxMagazine 🙂

 

Det sommerlige foto er taget i en kornmark uden for Høje Tåstrup en smuk aften. Jeg har selv stået for styling, makeup og hår. Foto og retouch er af Ian Wassmann 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.