Gode tips & guides,  Hudpleje,  Skønhed

Guide: førstehjælp til tørre hænder i vinteren

pleje til tørre hænder

Kløende hænder, knækkede negle og sprukne neglebånd. Tørhed er noget mange døjer med i løbet af vinteren. Måske mærker man det ikke lige i løbet af de første efterårsmåneder, men som vinteren skrider frem og vi mærker mere til frosten, så begynder håndpleje at blive en uundværlig del af din plejerutine. Heldigvis har jeg her en guide til, hvordan du bedst plejer dine tørre hænder i vinteren.

Kold, tør udendørsluft og blæst gør din huds egen evne ringere til at holde på fugten. Derfor sker udtørringen meget hurtigere end normalt. Når du er indendørs gør radiatorvarme og mangel på udluftning luften tør og den bliver dermed meget udtørrende for huden.

Læs også: De største hårtrends 2016 // inspiration til din hårstyling

Kløer dine hænder, så er det tid til at få fingrene i en god håndcreme, for det er et tegn på virkelig tør hud. Hold igen med at vaske hænderne i for varmt vand, for det varme vand (tænk også her på kroppen og varme bade) fjerner hudens naturlige fedtstoffer og barriere og gør huden mindre modstandsdygtig, elastisk og blød.

Somme tider opdager jeg først selv vintertørheden, når det er for sent, og så må jeg have gang i disse effektive metoder for at rette op på skaden…

Brug den rigtig håndsæbe
Det er altid vigtigt, men det er særligt vigtigt, hvis du har udfordringer med huden, at du bruger en sæbe, som er så tæt på hudens egen pH-værdi som muligt. Jeg bruger selv Flydende Natursæbe No 1 fra Juhldal, og det har bestemt gjort en forskel for mine (og min kærestes!) hænder denne vinter. Læs mere om den her.

Scrub af!
En scrub som fjerner de døde hudceller, er rigtig effektiv på både hænder og resten af kroppen. Hænderne bliver mere modtagelige og bedre til at absorbere plejende cremer. Du kan købe en decideret håndscrub eller gøre som jeg og lave din egen:

Bland 1-2 spsk kokosolie med 1 spsk sukker, salt (ikke hvis du har rifter) eller kaffegrums. Gnid hænder og håndled og massér håndryggen med cirkulerende bevægelser. Skyld scrubben af og smør med håndcreme. 

Smør ikke håndcreme ud i håndfladerne
Når du smører hænderne ind i håndcreme, skal du ikke smøre den ud i håndfladerne. Da der er mange svedkirtler i håndfladerne, vil du nemlig føle, at dine hænder bliver meget fedtede. I stedet for skal du lægge en lille klat creme på håndryggen og smøre den ud med den anden håndryg.
I vinteren anbefaler jeg at bruge en håndcreme i stedet for håndlotion, da cremen er mere nærende og intensiv. Pt. er jeg ret forelsket i produkterne fra Rudolph Care (dem skal vi nok tale mere om snart), og det næste jeg skal prøve er håndcremen fra Rudolph, der indeholder antioxidanter fra acai bær. Den kan også fåes i rejsestørrelser til tasken og til kontoret 🙂

pleje til tørre hænder, håndcreme fra rudolph care

Prøv en håndmaske
Har du meget tørre hænder, kan du bruge en håndmaske. Jeg bruger selv Omega Hand Mask fra Microcell, der indeholder Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer. Den gør underværker for mine hænder.
Jeg bruger den om natten med et par bomuldshandsker over. Er mine hænder meget tørre bruger jeg den som en almindelig håndcreme et par gange i løbet af en dag, og så mine hænder så bløde som en barnenummi. Den kan købes på diverse skønhedsklinikker og hos kosmetologer. Kig efter en Micro Cell forhandler tæt på dig lige her. Bomuldshandskerne kan købes hos bl.a. Matas lige her.

pleje til tørre hænder, microcell

Negleolie og neglecreme
Bliver dine negle og neglebånd for tørre, kan de knække. Derfor bruger jeg jævnligt olie og cremer til mine neglebånd. Denne vinter har jeg været særligt glad for Cuticle Comfort 2in1 fra Microcell. Den indeholder Calcium og vitamin B5, der beskytter og plejer neglebåndet. Havsalt og kritin opløser overskydende neglebånd på en naturlig måde, så der er altså ingen brug af syreholdige opløsningsmidler, til at fjerne de tykke neglebånd. Den har været en super løsning for mig til at pleje og gøre neglebåndene pæne på samme tid. Den kan købes på diverse skønhedsklinikker og hos kosmetologer. Kig efter en Micro Cell forhandler tæt på dig lige her.pleje til tørre hænder, microcell cuticle comfort 2in1

Brug vanter og kørevanter
Husk at bruge vanter, når du er udenfor. Her vil jeg anbefale, at man lige giver sine hænder lidt creme, inden man smutter dem i vanterne. Hænderne tager nemlige godt imod nærring, når de får lidt varme imens. Brug eventuelt også kørevanter, når du kører bil. Den tørre luft i bilen kan nemlig gøre dine hænder tørre.

Hav en håndcreme liggende
Jeg kan godt være slem til at glemme det med håndcremen. Min løsning er, at jeg ganske enkelt har creme til at ligge, hvor jeg opholder mig mest. Pt. har jeg én til at ligge ved håndvasken, som jeg kan bruge, når jeg har vasket hænder. Jeg har en tube i min taske, så jeg kan smøre, når jeg er på farten. Jeg har også en tube til at ligge på skrivebordet ved siden af min computer, så jeg kan smøre mine hænder, når jeg sidder længe og arbejder. Det inviterer sådan til en dejlig mindful pause, hvor man lige kan få tankerne renset, mens man gør noget godt for sig selv 🙂
Den kan ligge på sofabordet, så man kan sidde og lave en lille mini-manicure, mens man Netflixer 🙂

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.