Gode tips & guides,  Hudpleje,  Skønhed

5 ultimative tips til at blive sommerlækker i en fart! Del 2: damp, fugt og selvbruner

selvbruner, brun uden sol, vita liberata, salli villefrance

Her kommer tre uundværlige tips til at sørge for, at du bliver strand- og poolklar i en fart. Indlægget er 2. del af temaet ‘5 ultimative tips til at blive sommerlækker i en fart!’, og hvis du ikke allerede har læst del 1, så synes jeg, at du fluks skal hoppe derover og læse de andre gode tricks til at sikre dig smuk hud og lækkert hår igennem sommeren.

3. Damp – dybderens til ansigtet

Damp er en rigtig effektiv måde til at rense din hud i dybden. Hvis du har fået en ansigtsbehandling hos en kosmetolog, så har du måske prøvet det som en del af behandlingen. Det er også lækkert at komme i et dambbad på et spasted, og det gør underværker for huden. Du kan dog også få lidt af effekten hjemme hos dig selv, og ved at tilføje en æterisk olie afstemt efter din hudtype får du det optimale ud ad behandlingen. Efter sådan en behandling vil din hud være endnu mere ren og modtagelig for pleje, så du kan med fordel lægge en ansigtsmaske. Så lover jeg dig babyblød hud bagefter. Måske har du en sådan en fancy ansigtssauna, men hvis ikke, så kan du få et lige så godt resultat med en gryde og et håndklæde.

Sådan gør du: 

Forbered en gryde med kogende vand og tilføj evt. 5-10 dråber æterisk olie. Hav et håndklæde parat. Hold hovedet over dampen og hav håndklædet over dig, så du holder på dampen. Hold øjnene lukkede. Løft hovedet lidt, hvis duften fra olien eller varmen bliver for intens, og sænk hovedet igen når du er klar. Damp dit ansigt i ca. 5 minutter. Dup dit ansigt med et håndklæde. Dine porrer er nu meget åbne og klar til at tage imod pleje. For den maksimale forkælelse kan du nu lægge en ansigtsmaske. Hvis ikke du har tid til det, så plask blot iskold vand i ansigtet og smør med en god fugtighedscreme.

BONUSTIP! Put en hårkur i dit håndklædetørre hår og saml det i en løs knold oven på hovedet. Pak hele håret ind i vitawrap. Gør håndklædet du brugte under dampningen vådt i det varme vand fra gryden, vrid det hårdt og vikl det om håret. Varmen af håndklædet vil få hårfibrene til at åbne sig, og hårkuren trænger derfor endnu dybere ind i hårstråene.

drikkedunke4. Vand – detox og fugt indefra

Ja ja, jeg ved godt at du har hørt det 100 gange før. Det har jeg dælme også. Jeg kan stadig høre min mors evige prædikener om rynker, uren hud og hovedpine. Men for pokker. Kvinden har jo ret. Specielt fordi hun er kosmetolog. Og så må man jo hellere lytte til sin mor. I hvert fald lige på dét punkt (tsk tsk!). Specielt i sommeren har du brug for ekstra væske til at holde dig hydreret og efter en omgang tørbørstning skal du også bruge væske til at transportere toxinerne ud af kroppen. Faktum er også, at din hud aldrig vil komme i balance ved blot at tilføre den næring udefra. Hvis den ikke får fugt, vitaminer og mineraler indefra via vand og sund kost er det en lost cause. Alt, som du påfører huden udefra er blot et (effektivt) supplement!

5. Selvbruner – en hjælpende hånd til sommerkuløren

Der er intet der kan gøre dig sommerklar som en omgang selvbruner. Det handler om, at finde et produkt med en kulør, der er passende til ens hudtone, så man ikke ender me at se orange ud. Personligt er jeg glad for de fleste selvbrunere fra Biotherm, Piz Buin og L’oreal.

Selvbruner kan hjælpe dig med at udjævne irriterende solstriber, og kan samtidig give dig en let contoureffekt – ligesom når du former dit ansigt med bronzer. Her kan du med stor fordel give lidt ekstra til fx inder- og yderlår samt overarme. Voila, et lille snyde-slanke-tip til at blive strandlækker – dem kan man jo ikke få for mange af 😉 Tricket hedder tontouring, og er faktisk blevet en decideret trend, som du kan læse meget mere om i dette indlæg.

Når du bruger selvbruner må du dog ikke smøre olie på huden først, da farven kan blive udjævn. Skrub huden, så alle døde hudceller fjernes og brug en bodylotion uden olie, så huden får godt med fugt. Det giver det flotteste og mest holdbare resultat. Sørg for at smøre selvbruneren rigtig godt ind i huden, så du ikke får striber. Vask og skrub hænderne, fingrene og neglene straks bagefter med en neglebørste!

TIP! Hvis du bruger en selvbruner på spray, så hav et par sokker på under påførringen – på den måde undgår du orange fodsåler!

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.