Sprødt andebryst og chorizo i tomatsauce med grøn mos
Denne ret kom blev komponeret den anden dag. Jeg stod under bruseren, og min kæreste råbte henslængt ude fra køkkenet, hvad vi skulle have at spise til aften. Jeg hørte mig selv svare “de der andebryster vi har i fryseren med chorizo i en tomat-fløde-agtig-sauce med en grøn mos”…
…Og så måtte jeg jo igang. Nogle af mine bedste åbenbaringer får jeg faktisk, mens jeg står under bruseren, og denne var altså heller ikke én af de værste! Comfort-food, der giver lidt efterårsstemning er slet ikke så tosset, nu hvor efteråret og oktober måned står for døren. Skal det være lidt ekstra hyggeligt og mormoragtigt, kan du servere disse fine LCHF græskarkerneboller til.
Den grønne mos giver masser af gode fibre, som mætter dejligt og længe.
Dette er en god LCHF-ret, men den er bestemt ikke uden mælkeprodukter. Hvis du gerne vil lave den mælkefri, kan jeg ikke se, der skulle være noget i vejen for, at erstatte fløde med kokosmælk.
Læs også: Glutenfrit knækbrød med sort salt
Denne portion er til 2-3 personer alt efter sult. Til os (en meget sulten mand og jeg, som også godt kan tage fornuftigt fra) passede mængden med aftensmad og frokost til mig næste dag. Jeg laver altid lidt ekstra, for jeg hader tanken om, at der skulle være for lidt mad på bordet, og jeg elsker tanken om, at pakke lidt rester med til frokost på jobbet.
Andebryst og tomatsauce
2 stk andebryst med skind
1 ds hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 dl hvidvin
0,25 dl piskefløde
2 tsk cayennepeber
2 tsk paprika
100 g. bacon skåret i tern
100 g. chorizopølse skåret i tern
100 g. champignon skåret i skiver
1 rød peberfrugt i strimler
Muscatnød
Salt
Peber
Frisk oregano
Sådan gør du:
1. Steg bacon i en gryde eller høj pande. Tilføj nu chorizo og lad den stege med bacon. Derefter tilsætter du champignonskiver. Sørg for, at panden er godt varm, så de ikke koger, men steger. Når svampene er møre, tilsæt da peberfrugt. Vend sagerne godt undervejs så det ikke brænder på.
2. Tilsæt hakkede tomater, fløde og derefter resten af ingredienserne – undtagen andebrysterne.
3. Imens det simrer svagt går du igang med andebrysterne.
4. Lav nogle fine snit i skindet på andebrystet (pas på du ikke skærer ned i fedtet og kødfibrene) og læg det med skindsiden ned af på en kold pande. Tænd for panden og lad det stege 3-4 minutter. Vend brysterne når skindet er gyldent.
5. Læg dem på en bageplade med skindsiden op. Drys med salt og put dem derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 15-17 minutter, hvorefter de skal trække et par minutter.
6. Hæld stegefedtet fra panden i saucen – der er dødsstraf for at skille sig af med den gode smag 😉
7. Saucen røres en sidste gang. Kødet skæres i tynde skiver, og anrettes ovenpå tomatsaucen, når der serveres. Drys med frisk oregano.
Læs også: Karrierestil // 11 lune jakker til efteråret
Grøn mos
200 g. blomkål
100 g. broccoli
50 g. frossen spinat
150 g. smør
salt og peber
Sådan gør du:
1. Del blomkål og broccoli i buketter og put i det i en gryde med spinaten.
2. Fyld vand i gryden til det dækker grøntsagerne. Tilsæt 1 tsk salt.
3. Kogetiden er lidt på gefüle, så afhængig af hvor store grøntsagerne er, afhænger det af hvor længe de skal koge. De skal være møre, men ikke fuldstændig smadderet. Når du kan stikke en gaffel igennem er de færdige.
4. Hæld vandet fra, og blend herligheden med en stavblender. Tilsæt smør og blend igen. Smag til med salt og peber.
God appetit! 🙂