Hudpleje,  Skønhed

Velplejede fødder med Callusan? – Salli tester fodplejeprodukter

Callusan, fodskum, fodpleje, fodcreme, tørre fødder, carbamid, carbamidcreme

Jeg har altid været på pletten, når jeg har hørt om nye fodcremer og har derfor haft fingrene (eller fødderne, hehe) i rigtig mange produkter, for som model er det nødvendigt at være velplejet. Over det hele. Med psoriasis på fødderne har jeg en ekstra udfordring, for det er langt fra alt der hjalp på min fødder som konstant ser ekstremt tørre ud! Gode fodcremer var og er stadig derfor uundværlige for mig. Dette er både for at camouflere hudsygdommen bedst muligt, så det ikke kunne ses på billeder eller i åbne sko, men også fordi den sarte hud på og specielt under mine fodsåler er øm, specielt efter mange timers gang eller ståen som jeg jo fx gør på et photoshoot.

Jeg kendte ikke fodplejelinien Callusan fra Greppmayr Footcare, før jeg for nyligt blev præsenteret for det. Jeg har i mange år selv døjet med psoriasis på bl.a. mine fødder, så fodpleje og gode fodcremer har nu såvel som i min modelkarriere altid været et must for mig. Min nysgerrighed blev ekstra skærpet, da jeg fik læst lidt nærmere om produkterne. Callusan er en linie af crememousser, der er drøje i brug, kølende og så har en langt længere holdbarhed, end hvis de fx kom i en cremetube.

Noget som specielt tiltaler mig ved Callusan er, at de anerkender, at forskellige fødder har forskellige behov og problemer. Derfor er der i serien med crememousser 8 forskellige produkter målrettet til forskellige behov. Tre af dem er fri for parfume, farvestoffer og konserveringsmidler. De er derfor særligt egnet for diabetikere og allergikere, eller hvis du blot vil beskytte dig mod den slags. De resterende har forskellige milde, lækre dufte. callusan, fodpleje, fodcreme, fodskum, tørre fødder, psoriasis

Efter jeg fik fingrene i produkterne, fandt jeg hurtigt ud af, at Callusan er et skønhedsbrand af rigtig god kvalitet. Produkterne er (utroligt nok!) stadig relativt ukendte i Danmark, men ved et nærmere bekendtskab fandt jeg ud af, at Callusan er vældig populært i fx Tyskland. Pga. brandets innovative tilgang til fodpleje bliver deres produkter anbefalet af Tysklands Diabetesforening. Diabetespatienter døjer ofte med fodproblemer, og deres fødder har derfor brug for ekstra pleje, og her kommer den fantastiske fodpleje fra Callusan ind i billedet.

Læs også: Min Netflix top 3: gode grin, historie og tøsefnidder

Callusan er udviklet ud fra devisen om, at tør hud først og fremmest har brug for fugt – ikke fedt! Dette gør, at fodskummet absorberes hurtigt og lader huden ånde. Det lægger IKKE den kendte fedtede film på huden, som ærligt talt ikke synes føles særlig lækkert. Jeg har i den periode jeg testede det, derfor været glad for at bruge den inden sengetid eller lige før jeg klæde mig på, for da skummet absorberes hurtigt af huden, så fedter det jo ikke sengetøj eller strømper. Stor bonus!

8 crememousser målrettet forskellige behov:

Callusan Forte:
Indeholder 15% urea (også kaldet carbamid), som tilfører intensiv pleje og masser af fugt til hård og sprukken hud. Avocadoolie og sheasmør blødgør. Kan også bruges som neglepleje, hvor den blødgør neglebånd og plejer skøre og matte negle. Fri for parfume og farvestoffer.

Callusan Extra:
Med 10 % urea tilføres huden fugt. Squalane vil med dets høje indhold af antioxidanter regenerere hudcellerne og virker beskyttende og blødgørende. Det fungerer også som transportmiddel for andre fedtopløselige stoffer, der kan trænge hurtigere og dybere ind i huden. Fri for parfume og farvestoffter.

Callusan Hydro:
Indeholder 5% urea. Ideel til daglig fodpleje. Genopretter fugtbalancen i huden og lader fugten trænge dybt ind i huden. Stearinsyre beskytter huden. Fri for parfume og farvestoffer.

Callusan Rapid:
Indeholder 5% Urea. Moussen er fugtgivende og med utræk af islandsk mos og solbær forebygger den fodsvamp. Fri for parfume og farvestoffter.

Callusan Mare:
Gavner huden med dets indehold af havets gode mineraler og ekstrakt af brun alge. Har en dejlig ‘ren’ duft.

Callusan Fresh:
Denne mousse beskytter mod svamp og har antiperspirerende så den beskytter lugtdannelse. Fresh genopretter hudens egen fugtbalance. Den har en dejlig citrusduft og føles forfriskende for fødderne, og er derfor ideel til under og efter træning. Jeg nyder, at bruge den på mine fødder efter de har været en tur i løbeskoene.

Callusan Vinum:
Med ekstrakt af røde vinblade og hestekastanje. Menthol køler og opfrisker ben og fødder. Lindrer følelsen af tunge fødder og ben på de dage, hvor man sidder eller står meget eller til de lange flyveture. Tilsat urea, glycerin, jojobaolie og sheasmør, som plejer huden. Kan også med fordel bruges under kompressionsstrømper fx på løbeturene.

Callusan Vital:
Denne mousse kan som den eneste i serien bruges over hele kroppen. Den har haft god effekt på min tørre hud på lårene. Indeholder naturlig kamilleekstrakt, jojobaolie og sheasmør som beroliger, fugter og plejer sart hud. Vitamin A og E beskytter
og regenererer huden og gør den modstandsdygtig. Moussen er enormt lækker og føles behagelig og fløjlsagtig at smøre på huden. Den har en virkelig lækker duft og er ekstremt drøj i brug – en lille mængde rækker langt, og den er rigtig nem at fordele modsat tykke cremer som fx bodybutters.

Iblandt mine favoritter er Vital og Forte. Forte gjorde virkelig noget godt for mine fødder og ved et par påføringer om dagen så min hud virkelig fint ud, selv hvor jeg normalt har angreb af psoriasis og det er en stor lettelse for mig, at have et fundet et produkt der hjælper mig bedre end noget jeg før har prøvet. Vital er blevet en yndlings at bruge på tørre områder på min krop, og så er jeg helt ærlig afhængig af duften. Jeg tørbørster ofte kroppen, og det sætter altså større krav til mine plejerutiner efterfølgende, da man kan være en anelse hård ved huden. Vital er derfor super i kombination med tørbørstning!

Hvis jeg skal nævne et minus ved Callusan er det emballagen. Den er ikke super sexet. Jeg savner noget mere æstetik, hvis jeg skulle have lyst til at flashe den på badeværelseshylden. Designet yder ikke produktet retfærdighed. Det har selvfølgelig ingen indflydelse på moussens virkning, men stadig. Jeg opfordrer alligevel til at prøve Callusan, hvis du vil gøre noget godt for dine fødder, døjer med tør hud eller er diabetiker.

Callusan kan købes hos fodterapeuter og hos I-Beauty.

Callusan, callusan ekstra, fodskum, fodpleje, fodcreme, tørre fødder, psoriasis

 

Disclaimer: Jeg har fået tilsendt produktet for at teste det. Alle meninger og holdninger er mine egne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.