vaske hår, hårvask
Hår,  Skønhed

Hårvask: undgå disse fire fejl, og de dårlige hårdage er history

Det er allerede under bruseren, at du lægger basen for et velplejet og (ikke mindst) medgørligt hår. Gør derfor dig selv og dit hår en kæmpe tjeneste ved at styre uden om nedenstående fejl og dårlige vaner i din hårvask.

Forkert shampoo og balsam til din hårtype

Når du bruger de forkerte produkter under bruseren, så gør du det mere besværligt for dig selv, at opnå ønskehåret. Men frygt ej. Hvad enten du har fint, frizzy eller fedtet hår, så er der en shampoo og balsam, som kan hjælpe dig med din hårudfordring,. Skønhedswebshops er der masser af, og de bugner med shampooer, der matcher dit behov. Måske du skal prøve et par stykker, før du finder lige dén der gør det for dig…

Shampoo og balsam skylles ikke ordentligt ud

Når shampoo og balsam ikke vaskes helt ud af dit hår efter hårvask, så efterlader det håret tungt, glansløst og fedtet. Skyl håret grundigt, og gerne med koldt vand. Bliv ved med at skylle indtil håret ‘knitrer’. Efterfølgende kan du forsøge dig med dette tip, hvis du vil have ekstra glansfuldt hår.

Balsam i hovedbunden

Balsam i hovedbunden er den sikre død for volumiøst hår. Balsam er tænkt til at pleje og blødgøre håret – ikke til vaske og rense det. Derfor har balsam også en tendens til at gøre håret mere glat og fladt, og det kan få hele din frisure til at klaske sammen – øv! Påfør kun balsam fra midten af håret og ud til spidserne, det vil sige, at alt det hår, som du kan samle i en hestehale i nakken og nedefter, må du putte balsam i. Og husk så, at skylle det godt ud igen 🙂

Dit hår vaskes for ofte

Hvor hyppigt man bør vaske sit hår er blandt de skønhedsspørgsmål, som jeg oftest møder. Og til det svarer jeg altid: så sjældent, som du kan slippe afsted med det. Når håret fx vaskes på daglig basis, så stripper du både hovedbund og hår for dets naturlige olier, hvilket gør det tørt og bringer det ud af balance. Dette kan resultere i en overproduktion af sebum (olie) i hovedbunden, som gør dit hår fedtet i løbet af nul-komma-fem. Så hvis du finder dig selv i en situation, hvor du føler dit hår konstant fedter, uanset hvor ofte du vasker det, så er der kun én ting at gøre: stop med at vaske det! Tag en kold tyrker på en uges tid, og begynd så at vaske det max hver anden dag. Ja, tanken er angstprovokerende, men det virker. Efter ca. en måned er din hovedbund tilbage i balance, og du vil kunne mærke en forskel. En anden ulempe ved for hyppig hårvask er også slid på håret, som kommer af den ekstra tørring og styling med glatte- og krøllejern.
Anistons og Kardashians faste hårstylist Chris McMillan anbefaler faktisk, at man vasker sit hår to gange om ugen. Endnu en grund til, at tørshampoo er en kvindes bedste ven!

Flere uundværlige tips om hårvask:

Har du fint hår, som klasker meget, så vend rutinen på hovedet (bogstaveligt talt) og vask håret i omvendt rækkefølge – læs meget mere om det lige her.
Trænger du til at rense din hovedbund for ophobede stylingprodukter? Læs om dette husmortip, der sparer dig for købet af en dybderensende shampoo!
Glansløst hår? Jeg gør dette hver uge, og kunne ikke forestille mig at holde op!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.